AlbumsRecensies

Hudson Taylor – Feel It Again (★★★½): Lumineuze folkpop

Hudson Taylor brengt een EP die je het inderdaad opnieuw doet voelen. Het was even stil rond de Ierse broers na hun album Singing For Strangers (een referentie naar hun busker verleden) in 2015. Vorige week kwam dan eindelijk Feel It Again uit: een lumineus folkpop EPtje dat menig berenhart sneller doet slaan.

Harry en Alfie Hudson-Taylor groeien op in Dublin en beginnen al op jonge leeftijd te busken. Als zonen van een muzikant en een danseres maken ze in hun vrije tijd Grafton Street onveilig met hun muziek. Na positieve reacties op hun Youtube-kanaal brengen ze in 2012 hun eerste EP Battles uit. Een jaar later tekenen ze op 18 en 20-jarige leeftijd hun eerste platencontract.

Na hun eerste langspeelplaat Singing For Strangers tourt het duo intensief door Europa en dat hoor je ook terug op hun nieuwe EP. Het is een meeslepend verhaal dat zo past in het afspeellijstje voor een lange roadtrip: Feel It Again schijnt licht op donkere plaatsen en brengt de zomer een stuk dichterbij. Hun akoestische, folksound geeft verschillende facetten van hoopgevende gevoelens vrij. We voelen het opnieuw en het voelt goed. Opener “Run with Me” slaat meteen de hamer op de kop. Een leuke plaat door optimistische muzikanten mét een hart voor dieren, daar worden wij beren reuzeblij van.

 

Dat het maar vijf liedjes zijn, is wel een zege, want een heel album had misschien iets te veel van het goede geweest. Hudson Taylor killt zijn darlings en doet dat met verve. Van het hevigere “Travellin'” dat zich verrukkelijk opbouwt tot een hoogtepunt op de EP, tot “Old Soul”, dat ingetogen en op ‘eenvoudige’ wijze nog wat meer gewicht in de schaal legt. 

Een positieve plaat die je doet wegdromen en wolken herkenbare vormen doet aannemen.

8 posts

About author
Met jubel en passie voor muziek op zoek naar utopieën.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hudson Taylor - “Won’t Be Too Long”

Dat er bij de naam Hudson Taylor geen belletje gaat rinkelen, is niet geheel gek, maar toch zijn de Ierse broers Harry…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.