Festivalnieuws, Muzieknieuwtjes

Couleur Café strikt blackwave., Témé Tan en 2 andere namen!

De line up van het Brusselse festival Couleur Café begint al aardig vorm te krijgen. Vorige week zagen we nog hoe de organisatie 5 hip hop kleppers toevoegde aan de line up, waaronder Coely en The Underarchievers, en daar voegen ze vandaag nog eens 4 urban namen aan toe, die van 29 juni tot 1 juli te zien zullen zijn in het Ossegempark, aan de voet van het Atomium.

Dit jaar staan weer heel wat vrouwen geprogrameerd op Couleur Café denk dan maar aan Calyspo Rose, Juicy, Selah Sue en Mélanie De Biasio om er maar een aantal te noemen. Vandaag bevestigd de organisatie de komst van nog zo een topmadam: de Britse Mahalia. Vandaag staat ze in een hopeloos uitverkochte AB Club, maar op 29 juni krijg je een herkansing om dit stemwonder live aan het werk te zien.

Vorig jaar braken de mannen van blackwave. potten met hun nummers “Elusive” en “BIG Dreams” en die openden voor deze twee heren uit Antwerpen deuren. Uitverkochte shows in heel België en een mooi gevulde festivalzomer zijn dan ook een mooie beloning. Natuurlijk mag Couleur Café dan natuurlijk niet ontbreken en spelen ze op zaterdag de pannen van het dak. Ook op zaterdag speelt de Brusselaar Témé Tan een thuismatch. Hij bracht vorig jaar zijn debuutplaat uit en zal met zijn lekkere deuntjes voor heel wat sfeer zorgen.

Ook de zondag krijgt er een nieuwe naam bij met de 26-jarige Amerikaanse rapper Smino. Hij zal op 1 juli zijn eerste concert op Belgische bodem geven. Zijn album Blkswn uit 2017 werd door de muziekcritici laaiend onthaald. Hij stond er o.a.mee in de lijst van 20 beste rap albums van 2017 volgens Rolling Stone magazine. De line up is nu bijna rond. Binnekort maakt de organisatie de namen voor Niveau 4 bekend en krijgen we nog een aantal DJ namen.

Zowel dag- als combi-tickets zijn reeds te koop via Couleur Café

Een overzicht per dag in alfabetische volgorde (nieuwe toevoegingen zijn onderlijnd):

Vrijdag 29 juni

Alborosie – Amadou & Miriam – Angèle – Damso – Ibeyi – Mahalia – Makala, Di-Meh & Slimka – Melanie de Biasio – Oddisee & Good Company – Panda Dub – Selah Sue – TheColorGrey – Togo All Stars

Zaterdag 30 juni

blackwave. – Chronixx – D’Angelo – George Clinton – Gregory Porter – Juicy – Leon Bridges – Naâman – Residente – Sidiki Diabaté – Tank and The Bangas – Témé Tan – The Underachievers

Zondag 1 juli

Calypso Rose – Chinese Man ft. Youthstar & ASM – Coely – L’or Du Commun – Lee Fields & The Expressions – Masego – Meta Meta – Milky Chance – Smino – STIKSTOF – Tarrus Riley ft. Dean Fraser & Blak Soil – Ziggy Marley

29 maart 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief