FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

DOUR vervolledigt hun line up met Tsar B, YellowStraps en 33 andere namen.

Voor de dertigste keer zakken komende zomer duizende muziekliefhebbers af naar het kleine Waalse dorpje Dour om er vijf dagen los te gaan op de vetste hiphopbeats, de diepste techno, de zwoelste reggae of de duisterste rock. Geen muziekgenre dat niet vertegenwoordigd wordt op het festival. De organisatie beloofde van de 30ste editie een speciale te maken en met namen zoals The Chemical Brothers, alt-j, Paul Kalkbrenner of Mura Masa kunnen we alleen maar zeggen dat dit zeer goed gelukt is. Vandaag maakt de organisatie een laatste lichting namen bekend, die we komende zomer op één van de podia te zien krijgen.

Zo zal de Belgische r&b-queen Tsar B op zaterdag 14 juli op Dour nieuw en oud werk op één van de podia brengen en kun je het trio YellowStraps op vrijdag 13 juli aan het werk zien. Ook de Belgische band Soldout zal op DOUR te zien zijn en zullen er na 15 jaar afscheid nemen van het festivalpubliek. Verder vertegenwoordigen de rapper Veence Hanao, die samen met Le Motel zal optreden, de electroheld DC Salas, het Brusselse duo Atome, de indie-electro band Mugwump, de debutant Theo Clark en de twee MC’s met het down-syndroom Choolers Division de Belgische muzieksène.

Op de openingsdag van het festival kreeg het label DeeWee van de Dewaele broers carte blanche en geven ze zeven artiesten een platform. Zo krijgen Charlotte Adigéry, ook wel gekend als Wwwater, het duo Asa Moto, de nieuwe Belgische formaties Klanken en Future Sound Of Antwerp, de Brazilianen Phillipi & Rodrigo en de Chinezen Bolis Pupul de kans om zich te bewijzen voor een groot publiek.

Verder staan de Amerikaanse Kim Ann Foxman, haar landgenoot Porches, de Zuid-Afrikaan DJ Lag, de toetsenist van Omar Souleyman Rizan Said, de Egyptische groep Cairo Liberation Front, de Fransman Malik Djoudi en de Britse dubstep en grime ster Swindle tussen de laatste namen. De Dub Corner pakt overigens uit met de komst van Reggaebus Soundsystem, Jah Shaka, Maasai Warrior, Weeding Dub, Sista Habescha feat Arkaingelle, Lion’s Den, Dubkasm, Alpha Steppa feat Nai-Jah, Unification Soundsystem, Black Bird Sound System, Black Magic Plastic en Legal Shot Sound System feat. Mr Williamz. Ten slotte nog een laatste toevoeging voor de RedBull Elektropedia Balzaal met de techno-dj Dax-J.

Zowel combi- als dagkaarten zijn reeds te koop via de website van Dour.

Een overzicht per dag in alfabetische volgorde (nieuwe toevoegingen zijn onderlijnd):

Woensdag 11 juli 2018

Action Bronson – Asa Moto – Bolis Pupul – Diplo – Future Sound Of Antwerp – GANGUE – Jon Hopkins Live – Jubilee b2b Madam X –  Juicy – King Doudou – Klanken – Le 77 – Lil Xan – Modeselektor Live – Mr. Oizo – Phillipi & Rodrigp – Selah Sue – The Jillionaire

Donderdag 12 juli 2018

Angèle – Atome – BADBADNOTGOOD – Baz & Simplistix (feat. MC Seko) – Black Bird Sound System – Black Magic Plastic – Black Sun Empire (feat. Multiplex MC) – Cashmere Cat – DC Salas – Dead Cross – DJ AZF – DJ Premier – DJ Tennis – Eatbrain League ((Jade b2b Agressor Bunx b2b L 33 feat. Coppa)) – Eyehategod – Fakear – Frankee x Joe Lord (feat. IC3) – Goldlink – Hollie Cook – Isha – Jarreau Vandal x Full Crate –  Joey Bada$$ – Kadavar – Keys N Krates – La Smala – Little Dragon – Macky G (feat. IC3) – Mefjus (feat. Maksim MC) – Monolord – Mugwump – Noisia (feat. 2shy) – ODESZA – Preditah – Randomer – run SOFA – Shigeto – Soldout – Son Lux – SubRosa – Swindle – The Chemical Brothers – Theo Clark – Ufomammut – Ulysse – Unification Soundsystem – Wizkid – Wyatt E.

Vrijdag 13 juli 2018

070 Snake – AJ Tracey – Alpha Steppa feat Nai-Jah – Atari Teenage Riot – Blu Samu – BRNS – Caballero & JeanJass – Camo & Krooked – Channel One – Choolers Division – Dälek feat. Mats Gustafson – Daniel Avery –  Delta Heavy – electric)noise(mach – Fatima Yamaha – Forever Pavot  – GoldFFinch –  Hugo TSR – I Hate Models – ILoveMakonnen – Honey Dijon – Kanka – Killbox – Kim Ann Foxman – Kornél Kovacs – Krisy – L’Or Du Commun – Loud – Mogwai – Moscoman – Mura Masa – Pan-Pot – Parcels – Preoccupations – Protoje and The Indignation – Recondite – Rich Brian – SCARLXRD – Shame – Sista Habescha feat Arkaingelle – Ski Mask The Slump God – Slowdive – Soulwax – Steffi – Stephan Bodzin– Talaboman – The Black Madonna – The Experimental Tropic Blues Band –The Bronx – U-Roy & Mad Professor – YellowStraps – Young Marco

Zaterdag 14 juli 2018

Adriatique – Agar Agar – Alt-J – Altin Gün – Bagarre – Baxter Dury – Benji B – Ben UFO – Boys Noize live – Chelsea Wolfe – Daphni – Dave Clark – Denzel Curry – Dubkasm – Floating Points Live – Folamour –  FùGù Mango – Goldfox –  Ho99o9 – Hong Kong Dong – Ken Boothe – Kollektiv Turmstrasse – L’Entourage – L’Impératrice – Lion’s Den – Lefto – Lena Willikens – Malik Djoudi – Maasai Warrior – Marvin & Guy – Mattrixxman  – MHD – Mick Jenkins – Mind Against – Mount Kimbie – Nathy Peluso – Nils Frahm – Onmens – Pallbearer – Paul Kalkbrenner – Paula Temple b2b Rebekan – Porches – Princess Nokia – R+R=Now – Ross From Friends – Swing – Thot – Tsar B – Umwelt – Weeding Dub – Zeal And Ardor

Zondag 15 juli

Agoria – Amelie Lens – BCUC –  Ben Klock – Beth Ditto – Biffty & DJ Weedim – Biga*Ranx – Big Boi – Billy Carter – Black Flower – Boris Brejcha – Cairo Liberation Front – Cellini – Dax J – DJ Lag – Ezra Collective – Equal Idiots – Farrago – Flavien Berger – FIDLAR – Gaïka – Girls In Hawaii – Harry Potar – Hungry 5 – JacidORex – Jah Shaka – KOKOKO! – Legal Shot Sound System feat. Mr Williamz – Lomepal – Lysistrate – Manu Le Malin – Ministry – MØ – Moses Boyd – Pépite – Polo&Pan – Rex Orange County – Robert Hood – Rødhåd – Schlachthofbronx – Solstafir – STIKSTOF – Subway Shamans –Thee Oh Sees – Tshegue – Tyler. the Creator – Vels Trio – Yung Lean and Sad Boys

1586 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tsar B - "Auwtch"

Nadat Justine Bourgeus van 2012 tot 2016 viool speelde bij School Is Cool, besloot de zangeres onder haar artiestennaam Tsar B solo…
LiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 7): Belgisch vakmanschap van internationaal niveau

Op de Lokerse Feesten werd donderdagavond gereserveerd voor een resem vaste waarden en muzikale nieuwkomers in de Belgische muziekindustrie die ons allemaal…
InstagramLiveRecensies

Dour 2022 (Festivaldag 4): Baanbrekend, opwindend en vorstelijk

De ‘DOUREUUUUUUH’-kreten klonken op dag vier al wat meer schor, maar toch bleef het energiepeil bij de festivalgangers opvallend hoog. Het domein…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.