LiveRecensies

The Lighthouse @ Muziekodroom: Meer dan De Nieuwe Lichting

LiveRecensies

The Lighthouse @ Muziekodroom: Meer dan De Nieuwe Lichting

Met deze Joyride Tour bewijst The Lighthouse dat ze meer zijn dan de winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel in 2017. In een kleine, maar volle zaal in de Muziekodroom te Hasselt bracht het Leuvense vijftal een combinatie van ‘oude’ en splinternieuwe nummers. Na een kleine aarzeling bij het aanbrengen van een gloednieuw nummer, weet het vijftal het publiek te bespelen met hun catchy songs. Op een ingetogen manier komen de heren toch heel professioneel en enthousiast over.

Een subtiele knipoog naar het publiek en enkele vreemde danspasjes later krijgt frontman Bram Knockaert het hele publiek in beweging. Wat we zeker onthouden van dit concert zijn de twee nieuwe nummers die blijven hangen. Een avond vullen met eigen (goede) nummers is niet evident. Maar The Lighthouse slaagde erin om elke song dansbaar en interessant te maken. Zelf hun hit “Headlight” en “No Scrubs'” van TLC staken ze in een nieuw jasje. “Catch Fire” is dan weer één van die nieuwe nummers die we in het oog moeten houden!

De avond start met de Nederlandse supportact The Brahms die nota bene hun eerste concert op Belgische bodem speelden. Een leuk voorspel voor al wie indiepop kan smaken én de ideale opwarmer voor The Lighthouse. Die laatste stonden enkele minuten voor hun eigen optreden nog gewoon in het publiek naar hun support-act te luisteren.

De heren van The Lighthouse openden hun set met de vertrouwde songs van hun laatste Joyride EP. “Gold” en “Heartbeat” deden de eerste voetjes over de vloer heen en weer schuifelen. Ietwat onzeker en 100% geconcentreerd kondigt Bram een nieuw nummer aan. Met “Alexis” gunt de Leuvense band ons een voorzichtig kijkje in de toekomst. Het publiek is nog niet direct mee, maar luistert aandachtig naar wat de band in zijn mars heeft. Tijd om wat vertrouwde up-tempo nummers uit hun eerste Let’s Make a Scene EP te halen, moeten de Leuvense heren gedacht hebben. Met “Weather” en “Down They Go” gooien ze twee dansbare platen in de strijd. Ondertussen kan de meerderheid van het publiek niet meer blijven stilstaan bij deze oppeppende indiedeuntjes.

Halfweg de set besluiten de heren het rustiger aan te doen met “Come To Me” en “Late Night Swimming”. Tijdens dit rustige moment komen de backingvocals van Willem Schellekens (keys) goed tot zijn recht. Het vijftal op het podium lijkt zich zeker te amuseren, dat kan je merken aan de zweetdruppels die tijdens hun danspasjes naar beneden vallen. Even op adem komen doen ze met “No Scrubs” van TLC. Ook wel bekend door de cover van Bastille. Een intiem liedje dat ze met hun unieke sound zowaar omtoveren tot een dansbaar nummer.

Nadat ze eerder in hun set voorzichtig een nieuw nummer op het publiek afstuurden, kwam het tweede nieuwe nummer er zonder aarzelen knallend uit. “Catch Fire” zal binnenkort ongetwijfeld de hitlijsten bestormen. Iets minder catchy dan wat we gewoon zijn van The Lighthouse, maar met de nodige gitaren en een refrein dat na drie uur nog steeds in je hoofd blijft zitten is dit zeker een kandidaat om hun grootste hit te overstijgen.

Met nog vier nummers te gaan trekken de mannen een blikje hits open. Na “Never Alone” komen hun grootste hits aan sneltempo bovendrijven. We wanen ons even op een zomers festival met een mojito in onze handen. Dat ook het publiek ondertussen opgewarmd is, zal Bram niet ontgaan zijn. Na een aarzelende start maakt hij steeds meer oogcontact met het publiek waardoor de laatste vastgeplakte benen nu van de grond komen. Het vijftal zoekt elkaar meer en meer op en het amusement druipt er vanaf, net zoals de zweetdruppels.

De slimme jongens spelen nog in op het publiek door hen te vertellen dat Hasselt de beste show van hun tour is en brengen (speciaal voor hen?) een uitgebreide versie van “Headlights”. Afsluiten doen ze met hun grootste hit “Hollywood” waarmee hun avontuur tijdens De Nieuwe Lichting startte. Dat de heren fans hebben, blijkt wanneer Bram het publiek hun zangtalenten laat testen en ze het lied volledig alleen aankunnen. Wanneer de show afgelopen is maken de boys nog tijd voor een babbeltje met hun fans, vriendelijke jongens, The Lighthouse.

De Nieuwe Lichting heeft het vijftal uit Leuven alvast geen windeieren gelegd. Uit hun Belgisch / Nederlandse tour vol met eigen nummers, blijkt dat ze MEER zijn dan The Lighthouse van De Nieuwe Lichting in 2017. We kijken vol spanning uit naar hun nieuwe werk en we onthouden dat er alvast twee potentiële hitjes tussenzitten!

Alle foto’s vind je hier.

SETLIST:
Intro
Gold
Backbeats
Alexis
Weather
Down They Go
Come To Me
Late Night Swimming
No Scrubs (TLC cover)
Catch Fire
Never Alone
Joyride
Headlight (Ext)
Hollywood

Related posts
InstagramLiveRecensies

PLAY Festival (Dag 2): Rust in de chaos

Waar het vrijdagavond nog Sylvie Kreusch was die de plak zwaaide in de Muziekodroom, was het gisterenavond de beurt aan Fenne Kuppens…
InstagramLiveRecensies

PLAY Festival (Dag 1): Sylvie en haar Kreusch

De organisatie had het zelf ongetwijfeld liever anders gezien, maar het ziet er vooralsnog naar uit dat PLAY Festival een soort afscheidsfeestje…
LiveRecensies

Turnstile @ Muziekodroom: Moshen in de sauna

Met het vorig jaar gereleasete GLOW ON brak Turnstile plots door bij een mainstreampubliek. De Amerikaanse hardcoreband bestaat al sinds 2010 en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.