Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Panic! At The Disco – “Say Amen (Saturday Night)” & “(Fuck A) Silver Lining”

Dat Panic! At The Disco een begrip is in de ‘emo-pop’ scene, is een understatement. Vijf studioalbums, enkele liveversies en singles als “I Write Sins Not Tragedies” die elke persoon ouder dan 20 kan meezingen en het zelfs tot in de wereld van de memes schopten. Het bekendste aan de band is misschien ook wel de theatrale frontman Brendon Urie, spijtig genoeg ook het enige officiële lid dat overblijft van de band. Het meest recente album Death Of A Bachelor (2016) was dan eigenlijk ook meer een soloproject dan een album van de band. Toch werd het (natuurlijk) goed ontvangen door de fans en ook de muziekcritici konden het album wel smaken. Op 22 juni krijgen we de opvolger van dat album, Pray For The Wicked. 

Brendon besloot om meteen 2 singles in ons gezicht te gooien. Laat ons beginnen bij de eerste, “Say Amen (Saturday Night)”, de officiële leadsingle van het album. Het nummer heeft 2 kanten, die ons spijtig genoeg niet allebei evenveel kunnen bekoren. De opbouw naar het eerste refrein is minimalistisch en haastig, maar eenmaal het refrein aanbreekt, ontploft de song helemaal. Bombastische blazers en Brendon’s machtig stemgeluid zorgen voor een groots refrein. Spijtig genoeg wordt dit allemaal gecombineerd met enkele elektronische invloeden en stemmetjes die voor ons echt niet moesten.

De ‘b-side’ van deze single heet “(Fuck A) Silver Lining”. Het is een chaotisch en repetitief nummer waarin we weeral veel blazers vinden. De korte strofes zijn steeds gericht op een opbouw naar de lyric ‘fuck a silver lining’. Daarbij duurt het nummer ook maar 2:49 en het aantal herhalingen op zo’n korte tijd is gewoonweg belachelijk. Het nummer lijkt maar wat overhaast gemaakt en we snappen niet zo goed waarom het een single is. Het enige positieve wat we kunnen meegeven is dat de fans het na 1 luisterbeurt zullen kunnen meezingen.

Afgaande op deze twee singles zal het nieuwe album bol staan van blazers. Het is een beetje bang afwachten welke richting het zal opgaan, maar we hopen dat  “Say Amen (Saturday Night)” de leidraad zal worden. Spijtig van die tweede mindere single, want “Say Amen (Saturday Night)” is een grootse popsong die het talent van Brendon Urie nog eens toont. Panic! At The Disco heeft voorlopig nog geen optreden in ons land aangekondigd, maar met het nieuwe album op zak lijkt een passage niet uitgesloten.

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Panic! At The Disco @ Sportpaleis: Glitter, glamour en gebroken harten

Op vierentwintig januari kon je een fractie van een seconde het collectieve geluid van brekende meisjesharten horen. Op die dag maakte Brendon…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Panic! at the Disco – Viva Las Vengeance (★★½): Panic! in het theater

Zoals bijna iedereen weet, begon Panic! at the Disco ooit als een emopopgroep. Intussen werden de skinny jeans en gestijld haar al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Panic! at the Disco – “Local God”

Met langspeler Pray for the Wicked deed Panic! at the Disco iets wat weinig andere groepen met roots in de emorock hen voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.