Festivalnieuws, Muzieknieuwtjes

Coely, STIKSTOF en 3 andere namen voor Couleur Café!

Couleur Café weet elk jaar een hele boel mooie namen naar Brussel te trekken. Zo weten we al dat dit jaar onder andere Selah Sue, D’Angelo en Leon Bridges hun opwachting zullen maken in het Ossegempark aan de voet van het Atomium. Vandaag bevestigt de organisatie de komst van 5 hip hop artiesten die we van 1 tot 3 juli mogen verwachten in de Belgische hoofdstad.

De vrijdag zat al aardig vol met namen als Damso, Ibeyi en Angèle en daar voegt zich nu ook één van de populairste Belgische urban acts van het moment aan toe met TheColorGrey. Het is niet de eerste keer dat de Antwerpenaar op Couleur Café staat, hij maakte vorig jaar ook al deel uit van het hip hop collectief Niveau 4. Op vrijdag speelt ook de Amerikaanse rapper Oddisee samen met zijn Good Company en zullen ze hun sterke live reputatie alle eer aan doen.

Vorig jaar stonden ze nog in een afgeladen Boombox op Dour, maar dit jaar mag het New Yorkse rapduo The Underachievers de weide van Couleur Café op stelten komen zetten. Zij voegen zich tot ronkende namen als D’Angelo en Chronixx op zaterdag.

Dit jaar is er weer een mooi weerzien voorzien met Coely. Dat ze het afgelopen jaar is uitgegroeid tot de populairste vrouwelijke rap artieste van België is allemaal te danken aan haar ijzersterke debuutplaat Different Waters en haar straffe livereputatie. Vorig jaar stond ze al te stralen voor een mensenzee voor de Green Stage en zijn we benieuwd wat ze dit jaar voor ons heeft voorbereid. De laatste naam in het rijtje vandaag is niemand minder dan het Brusselse hip hop collectief STIKSTOF. Hun straffe plaat Overlast was reden genoeg om de Ancienne Belgique uit te verkopen en is het dus meer dan verdiend dat het drietal ook op Couleur Café mag staan.

Zowel dag- als combi-tickets zijn reeds te koop via Couleur Café

Een overzicht per dag in alfabetische volgorde:

Vrijdag 29 juni

Alborosie – Amadou & Miriam – Angèle – Damso – Ibeyi – Makala, Di-Meh & Slimka – Melanie de Biasio – Oddisee & Good Company – Panda Dub – Selah Sue – TheColorGrey – Togo All Stars

Zaterdag 30 juni

Chronixx – D’Angelo – George Clinton – Gregory Porter – Juicy – Leon Bridges – Naâman – Residente – Sidiki Diabaté – Tank and The Bangas – The Underachievers

Zondag 1 juli

Calypso Rose – Chinese Man ft. Youthstar & ASM – Coely – L’or Du Commun – Lee Fields & The Expressions – Masego – Meta Meta – Milky Chance – STIKSTOF – Tarrus Riley ft. Dean Fraser & Blak Soil – Ziggy Marley

21 maart 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief