Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Sohn – “Hue” & “Nill”

De fans van Sohn werden eind 2017 flink teleurgesteld. De Londenaar die gevestigd is in Wenen kondigde aan dat zijn show in de Ancienne Belgique werd verplaatst naar mei 2018. De reden hiervan waren de fysieke en de mentale problemen van de zanger na zijn grote tour. Goed nieuws vandaag voor de fans want Sohn is terug van weggeweest. Het is geleden van januari 2017, toen zijn tweede plaat Rennen uitkwam, dat er nog nieuw materiaal kwam. Vandaag geeft hij ons maar liefst twee nieuwe singles: “Hue” en “Nill”.

“Hue” begint als een redelijk onschuldige piano ballad. Die piano wordt al snel verstoord door een een synth en een stevige bass. De slepende zang van Sohn neemt je mee doorheen het hele nummer en zorgt ervoor dat je wordt meegezogen in een nieuwe wereld. Naar het einde neemt de synth het nummer volledig over en verdwijnt de onschuld volledig. Een goed oor zou een link kunnen leggen tussen James Blake en dit nummer.

In tegenstelling tot “Hue” komt “Nill” meteen met de deur in huis vallen. Een stevige drumgroove en donkere synths nemen het volledige nummer over. Sohn zijn zang klinkt veel minder slepend als op het vorige nummer. De link met zijn vorige plaat is meteen terug te vinden in dit nummer. Desondanks blijft het liefdesthema duidelijk hoorbaar en vormt het de rode draad tussen beide songs.

Op 14 mei staat Sohn in de Ancienne Belgique. Tickets hiervoor zijn nog steeds te koop.

Facebook / Website 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

James Blake - Before (★★★★): Appeltje voor de feestdorst

Muzikale duizendpoot James Blake verrast wederom met vier steengoede nummers op zijn gloednieuwe ep Before. 2020 lijkt de Brit de nodige muzikale…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Starrah - "Keep Calm"

De naam Starrah doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen bij de modale muziekliefhebber, hoewel ze al te horen was op nummers…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single slowthai - "feel away" (feat. James Blake & Mount Kimbie)

Album twee van slowthai is op komst. Het Britse grime-wonderkind zorgt geregeld wel eens voor controverse op en naast het podium, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.