FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Gent Jazz Festival voegt o.a. The Roots toe aan hun affiche!

Gent Jazz is het mekka voor jazzliefhebbers, maar naast jazz-grootheden nodigt de organisatie ook artiesten en bands uit andere muziekrichtingen uit. Zo stonden de afgelopen jaren ook Balthazar, Gary Clark Jr. en Trixie Whitley al op de affiche te pronken en pakte de organisatie in 2015 uit met de komst van Lady Gaga, die er samen met levende legende Tony Bennett een optreden gaf. Ook dit jaar gaat de organisatie voor een breed programma en maken ze vandaag de komst van drie toppers bekend. Zo zal sir Tom Jones op 3 juli op de Main Stage staan en brengt hij al zijn klassiekers waaronder “It’s Not Unusual” mee. Op dezelfde dag en hetzelfde podium kan je Lady Linn & Her Magnificent Bigband bewonderen.

De meest opvallende naam van de nieuwe lichting is echter The Roots. De hip hop band is dankzij hun rol als huisband bij The Tonight Show Starring Jimmy Fallon bij een groter publiek bekend geworden, maar hiernaast zijn ze nog steeds heel veel met hun eigen muziek bezig. Dit jaar komt End Game uit, hun nieuw album dat ze op de Main Stage van Gent Jazz zullen voorstellen. Vorige zomer stonden ze nog op Couleur Café en ook dit jaar kan je ze dus op Belgische bodem bewonderen!

Tickets zijn te koop via Gent Jazz.

1385 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deep Throat Choir - ”Alchemilla”

De naam deed je misschien twee keer kijken, maar het Deep Throat Choir houdt zich toch echt bezig met muziek. En dat…
LiveRecensies

STUFF., Dijf Sanders, Bandler Ching & Dishwasher_ @ Gent Jazz: Superlatieven

Ondanks dat we afgelopen dagen al enkele zeer goede optredens zagen hier op Gent Jazz, is het toch de tweede zaterdag die…
LiveRecensies

Brihang, Nordmann & Esinam @ Gent Jazz: Blazers en wegblazen

Geloof het of niet, maar toen we vandaag toekwamen op Gent Jazz zat er een steentje in onze schoen. Was het een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.