FeaturesMuzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (5 maart – 11 maart)

NME Stopt ermee (in printvorm)

Droevig nieuws uit de wereld van de muziekjournalistiek. Het Britse magazine NME stopt ermee. Of toch met hun geprinte versie. Na 66 jaar zal er geen wekelijks papieren magazine meer verschijnen. Sinds 2015 werd de betalende versie al ingeruild voor een (mager) gratis magazine, maar nu is het dus voor goed gedaan. Specials zullen nog wel occasioneel te koop zijn en het muzieknieuws kan je nog steeds online lezen op de website van NME. Het laatste exemplaar rolde vrijdag van de band en muzikanten haalden op sociale media hun mooiste herinneringen boven.

Vince Staples stopt er (voorlopig) nog niet mee.

Bizarre reclame is nog steeds de beste reclame. Rapper Vince Staples zette woensdag een GoFundMe-campagne op poten: ‘Als ik 2 miljoen dollar in 30 dagen kan halen, ga ik op pensioen. Get off of my dick or fund my lifestyle.’ Achteraf bleek de pagina een stunt te zijn voor zijn nieuwe single “Get the Fuck Off My Dick”. Je kan nog steeds geld doneren, maar het ziet er niet naar uit dat de Big Fish-rapper snel op pensioen gaat.

Snow Patrol begint opnieuw

Het was alweer van 2011 geleden dat de Britse band Snow Patrol een plaat uitbracht. Deze week kondigde ze een einde van hun pauze aan. Het viertal onder leiding van Gary Lightbody zal zijn zevende album Wildness op 25 mei de wereld in sturen. Net op tijd voor hun set op Lowlands en Rock Werchter.

MC5 begint ook opnieuw (of toch half)

Gitarist van de Amerikaanse rockband MC5, Wayne Kramer, kondigde deze week een reünie-tour aan. Daarin zullen ze enkel en alleen het album Kick Out the Jams volledig spelen. De band zal weliswaar niet in z’n originele vorm het podium betreden. Onder de naam MC50 verzamelde Kramer: Kim Thayil (Soundgarden), Brendan Canty (Fugazi), Dug Pinnick (King’s X) and Marcus Durant (Zen Guerrilla). De tour trekt voorlopig enkel door Amerika, data zijn nog niet bekend.

Fred Durst regisseert John Travolta

https://www.instagram.com/p/BgIKm8dnSu6/?taken-by=freddurst

Limp Bizkit-zanger Fred Durst waagde zich eerder al aan regiewerk maar heeft nu een grote naam te pakken voor zijn nieuwste film. Niemand minder dan John Travolta zal de hoofdrol voor z’n rekening nemen in een bizarre thriller over een stalker-fan die het huis van z’n idool probeert binnen te dringen. Gebaseerd op ervaringen die Durst meemaakte. De opnames zijn ondertussen begonnen en de korte inhoud van Moose verscheen op Instagram.

Robert Smith regisseert Londens festival

The Cure-frontman heeft een bijberoep gevonden als festivalcurator. En dat doet hij behoorlijk goed. De eerste namen voor het Londense Meltdown Festival die hij uitkoos, werden deze week bekend gemaakt. Onder meer The Libertines, Manic Street Preachers, Mogwai, My Bloody Valentine, Nine Inch Nails en Placebo zullen op van 15 tot en met 24 juni te zien zijn in het Londense Southbank Centre.

Lijst van Record Store Day-releases bekend

De ambassadeurs voor Record Store Day 2018 kenden we al, maar nu is ook de volledige lijst met releases gelost. De meest bijzondere zijn zonder meer de debuut-EP van Arcade Fire, het livealbum van The National (opgenomen tijdens hun concert in Vorst Nationaal), onuitgebrachte songs van David Bowie en de DIY-plaat Twin Fantasy van Car Seat Headrest. De volledige lijst vind je hier terug. Gentse platenzaak Music Mania kondigde ook alvast enkele live sessies aan. Op 21 april zullen onder andere Absynthe Minded, Brihang, Faces On TV, SHHT en dirk. te zien zijn in de Vooruit en NEST.

Nieuwe namen voor de metaldag van de Lokerse Feesten bekend

Weer veel nieuwe festivalnamen deze week. Rock Werchter rondde zijn affiche volledig af en de Lokerse Feesten kondigden de eerste namen aan voor hun metaldag. Brides of Lucifer, Gojira, Hatebreed en Steel Panther zullen er te zien zijn op zondag 5 augustus. Ook Couleur Café kreeg er een grote nieuwe naam bij: Selah Sue zal op het Brussels festival staan, net als Angèle, Ibeyi en nog zoveel meer.

Nieuwe locatie voor Tomorrowland bekend

Geen nieuwe namen bij Tomorrowland, maar wel een nieuwe locatie. Het dancefestival in Boom gaat volgend jaar op wintervakantie. Het Franse dorpje Alpe D’Huez zal omgetoverd worden tot één groot ski- en dansfestijn waar zo’n 30.000 gelukkigen aanwezig kunnen zijn. Aan de voet van de berg zal een grote Main Stage worden opgetrokken en op en naast de pistes zullen kleinere podia verschijnen. Het thema van Tomorrowland Winter? ‘The hymn of the frozen lotus’. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 8 september.

Volledig nieuw Antwerps festival bekend

Tomorrowland Winter is niet het enige nieuwe festival van Belgische makelij. Antwerpen zal deze zomer het toneel zijn voor een nieuw hardcore en postrock-festival. Op Summer Gloom kan je gitaarwerk bewonderen op twee verschillende indoor podia. Onder andere Cro-Mags, Culture Abuse, This Will Destroy You en Newmoon zijn al aangekondigd. Het festival gaat door op 29 en 30 juni in Kavka en Zappa. Meer info over Summer Gloom vind je op Facebook.

#SadBrandon The Killers wordt internet-meme

Afgelopen dinsdag stonden The Killers in het Antwerpse Sportpaleis en nog geen dag later werd Brandon Flowers omgetoverd tot internetmeme. De “Smile Like You Mean It”-zanger verscheen redelijk droevig op een recente concertfoto. Onder de hashtag #SadBrandon ging de foto al snel het internet rond met geslaagde bijschriften als: “When you’re coming out of your cage and haven’t been doing fine at all” of “When you’ve got no gas in the tank, no money in the bank”

#HappyBrokeHipster IKEA komt met een platenspeler

https://www.instagram.com/p/BfLn_P1F3DR/?taken-by=ikeatoday

De Zweedse meubelgigant heeft de vinyl-hype te pakken. IKEA zal vanaf februari 2019 zijn nieuwe FREKVENS-reeks verkopen. Naast party lights zullen er ook platenspelers in de rekken liggen. ‘And everything else you need in order to throw a really good music party wherever you are.’ Benieuwd of we ze ook zelf in elkaar zullen moeten steken! De prijs, die ligt hopelijk binnen de IKEA-normen.

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Couleur Café (Festivaldag 3): De laatste energiestoten

Om de laatste dag van Couleur Café goed in te zetten, was de zon ook eens van de partij. Onder het alziend…
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2022 (Festivaldag 2): Regen in de lucht en zon op het podium

Na een nacht en voormiddag rust opende het Ossegempark gisteren weer de deuren voor de tweede dag van Couleur Café. Het druilerige…
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2022 (Festivaldag 1): Een geslaagde antiregendans

Na drie lange jaren wachten werden we door Couleur Café opnieuw verwelkomd in het Ossegempark aan de voet van het Atomium. In…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.