Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jett Rebel – “Amy”

Als Jett Rebel maakt de Nederlandse Jelte Tuinstra al ruim zes jaar plaatjes die keer op keer garant staan voor topkwaliteit. Dat Tuinstra al graag eens iets anders doet, bewees hij bijvoorbeeld met zijn album Truck dat volledig werd opgenomen op een oude cassetterecorder. Jett Rebel is hard, bij wijlen zacht, poppy en soms enorm dirty.

Hoewel zijn platen aanvankelijk een vrij hoog rock-en rollgehalte hadden, wisselde de Nederlander sinds Superpop (de naam zegt het zelf) zijn rockimago in voor een resem aan eerder commerciële popsongs. Toch slaagt Tuinstra er met verve in om ook met zijn nieuwe single “Amy” een pracht van een nummer af te leveren. Jett Rebel zweeft ergens tussen Mika en Michael Jackson en zet een catchy popsong neer die het resultaat is van een minimalistische bezetting. Hij laat dat minimalisme echter schitteren, voegt er nog zijn dijk van een stem aan toe en je hebt het recept tot succes. Wij zijn alvast overtuigd.

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Full Flower Moon Band - "Hurt Nobody"

Met “Hurt Nobody” bouwt Full Flower Moon Band verder op de sound die ze de laatste jaren zorgvuldig hebben opgebouwd. De Australische…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alter Bridge - "Silver Tongue"

Rockster Myles Kennedy lijkt van geen ophouden te weten. Begin dit jaar verleende hij zijn stem aan het vierde studioalbum van Slash….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bush - "More Than Machines"

Een goede maand geleden stonden de mannen van Bush op de Mandora Stage van Rock am Ring. Door stemproblemen van Gavin Rossdale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.