Nieuwe singles

Nieuwe single Vince Staples – “Get The Fuck Off My Dick”

Nieuwe singles

Nieuwe single Vince Staples – “Get The Fuck Off My Dick”

Eerder deze week lanceerde Vince Staples nog een vrij bizarre campagne. Via GoFundMe liet hij zijn haters twee miljoen dollar inzamelen. Indien ze hierin zouden slagen, zou hij stoppen met rappen. De haters zamelden amper 1500 dollar in maar vandaag werd duidelijk dat de hele #GTFOMD-campagne deel uit maakte van de promotie van Staples’ nieuwste single.

2017 was een boerenjaar voor de Amerikaanse rapper uit Compton (waar ook ene Kendrick Lamar geboren is, dit volledig terzijde). Hij bracht zijn album Big Fish Theory uit en dat betekende eindelijk zijn grote doorbraak. Bijna in alle muzikale eindejaarslijstjes vond je de rapper terug en dat was volledig terecht. Het was veruit een van de betere rapalbums uit het afgelopen decennium.

“Get The Fuck Off My Dick” is de eerste release van Staples sinds zijn vorige album en daarop reflecteert hij over de reacties op zijn vorige album. Naast de vele lyrische reacties, was er natuurlijk ook wat kritiek. Enkele ‘fans’ hekelden zijn nieuwe, meer elektronische sound maar met deze single reageert Staples daar keihard op. Pure rap op een simpele beat. Hij kan het dus ook op deze manier, dat is duidelijk. Een dikke middelvinger naar al zijn haters, zo kan je dit nummer het best omschrijven. Naast zijn haters, krijgt ook de organisatie van de Grammy’s het hard te verduren. Het veelgeprezen Big Fish Theory werd niet genomineerd voor een Grammy dit jaar en dat is de rapper duidelijk nog niet vergeten.

Vince Staples speelt op donderdag 5 juli op de wei van Rock Werchter. Schrijf het al maar in jullie agenda’s want de wei zou weleens kunnen ontploffen; een aanrader!

Twitter / Youtube / Website

Related posts
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vince Staples - "MAGIC" (feat. Mustard)

Na een kort tussendoortje via het zelfbenoemde minialbum Vince Staples is de rapper uit het zonnige Californië klaar voor het grover geschut. Het…
AlbumsRecensies

Vince Staples - Vince Staples (★★★½): Moment van bezinning

Net 28 jaar is hij, en toch bewoont hij al een tijdje een van de interessantere hoeken van de hiphopwereld. Kwaliteit en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.