Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Hi – “Madison”

Kennen jullie High Hi nog? Zo niet, zullen we even je geheugen opfrissen! Iedereen viel van z’n stoel toen het Belgische trio in 2014 niét tot winnaar van Humo’s Rock Rally werd verkozen. Drie jaar later kwamen ze terug, mét een nieuwe plaat onder de arm. Hindrance verbaasde, terecht, vriend en vijand. De ijzersterke vocals van frontvrouw Anne-Sophie Ooghe in combinatie met de drumrolls en daverende baslijnen, die trouwens een prachtige hoofdrol krijgen op de plaat, zorgen ervoor dat Hindrance als een orkaan over je heen spoelt. Ondanks dat we nog steeds niet genoeg hebben van dat bejubelde debuutalbum, komt het trio alweer om de hoek piepen met een nieuwe EP, Imminent.

De nieuwe single “Madison” is het eerste materiaal dat we toegespeeld krijgen van die nieuwe EP. Ondanks dat Hindrance nog geen jaar oud is, kan je toch horen dat de band geëvolueerd is in sound. Het nummer start met een fris klinkende intro waarna de drums stevig invallen, zoals we gewend zijn van deze band. Waar de vocals op het debuutalbum vaak heel krachtig overkwamen, klinkt Anne-Sophie hier eerder hemels zoet en zacht. In tegenstelling tot die hemelse klanken, klinken de vocals van drummer Dieter Beerten eerder ruw en hopeloos. Een prachtige tegenstelling die van “Madison” een bombastische popsong van hoge kwaliteit maakt. Onwaarschijnlijk hoe het trio nog geen jaar na hun debuutalbum al met ander, vernieuwend materiaal komt, zonder hun eigen geluid te verliezen!

Oh ja, het nummer wordt vergezeld door een toffe videoclip waarin de band het nummer speelt terwijl hun instrumenten ingepakt zijn in bubbelplastiek. Zeker de moeite om eens te bekijken! Op 29 maart speelt de band het voorprogramma van Brutus in de Muziekodroom.

Facebook / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische albums van 2020

Het was een vreemd jaar, 2020. Heel wat concerten gingen in rook op, festivals konden niet doorgaan en muziek werd uitgesteld. Toch…
InstagramLiveRecensies

High Hi + Wolker @ Ancienne Belgique (AB): Adrenalineshot in het hart

Dat High Hi in België amper nog een introductie nodig heeft, spreekt voor zich. Sinds ze in 2014 net naast de gouden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.