Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Glints – “Bugatti”

Het was al een tijdje stil rond Glints. Het project van Jan Maarschalk Lemmens speelde deze zomer een strakke set op Pukkelpop en bracht in april 2017 een tweede EP uit. Burgundy werd het visitekaartje van Glints: rustige elektro-hiphop die wordt verfraaid met soepele bars en diepe autotune. Op zijn nieuwe single laat Glints zich van een agressievere kant horen. Het beeld van de gelijknamige peperdure sportwagens raast zo voor je ogen bij het horen van dit nummer.

“Bugatti” begint met een angstaanjagend koortje dat een spookachtige melodie zingt. We herkennen raar maar waar het thema van Disneys De Klokkenluider van de Notre Dame, maar dat zal puur toeval zijn. De bars zijn meer in your face dan we gewend zijn van Glints. De stemvervormingen schieten alle kanten uit. En de voortdurend terugkerende slagzin ‘Why is everything spinnig around me?’ is hier dan ook zeker op z’n plaats. Na een verbluffende rap in het midden te hebben gespuwd, keert de bekende hoge zangstem van Lemmens terug. Het chaotisch slagwerk houdt het tempo hoog. Glints op kruissnelheid.

Facebook / Instagram

9 maart 2018

About Author

Emma Vierbergen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief