AlbumsRecensies

Gengahr – Where Wildness Grows (★★★★): Toegankelijke, sterke en sfeervolle indierock

Gengahr is een redelijk jonge indie band uit Londen. De band werd gevormd op een middelbare school en ging daarna aan de slag om een onuitwisbare indruk op de wereld achter te laten. Dát is misschien nog niet helemaal gelukt, maar in de indie wereld hebben de heren zeker al grote stappen gezet. Waar debuut A Dream Outside misschien nog een beetje bij de kenner bleef liggen, heeft deze plaat zeker potentie om een groter publiek aan te spreken.

De afgelopen tijd werden we al bestook met de eerste singles van Where Wildness Grows. Maar liefst vier singles lieten de heren ons horen en deze hebben tot hoge verwachtingen geleid. De band weet die verwachtingen met dit album zeker in te lossen. Sterker nog, misschien hebben de heren het wel voor elkaar gekregen om de verwachtingen te overtreffen!

Het album opent met sterke singles “Before Sunrise” en “Mallory” die meteen een goede sfeer neerzetten die op de rest van het album wordt doorgepakt. De nummer zijn sferisch, maar wel op een vrolijke manier. Dit herkennen we van het vorige album, maar hier lijkt de band nog een stapje te hebben bijgezet. Ook zijn de gebruikte melodieën goed in het gehoor liggend, waardoor ze blijven hangen (op een positieve manier).

Ook na de twee singles, die we natuurlijk al kenden, wordt het album goed voortgezet. De band is duidelijk beïnvloed door artiesten als Tame Impala. Dit blijkt uit de licht psychedelische sfeer op een groot deel van de nummers, maar dit wordt wel op een toegankelijke manier gedaan. Het is echter niet zo dat de band blijft hangen in de regionen van de meer standaard gitaarbandjes. De nummers zitten intelligent in elkaar en weten te blijven boeien. Dit komt in grote mate doordat er voldoende gevarieerd wordt op het album in bijvoorbeeld tempo en intensiteit.

Een voorbeeld van hoe de band weet te spelen met variatie is “Carrion”, dat zeer rustig opbouwt, maar op verschillende momenten in het nummer tot een knallend hoogtepunt komt. Ook wordt er in stijl gevarieerd, waarin nummers als “Burning Air” meer richting de echte rock kant neigen (met stevig gitaarwerk), met aan de andere kant rustigere, bijna elektronisch ogende nummers als “Pull Over (Now)”. Het album wordt afgesloten met het epische “Whole Again”, dat het album in stijl afsluit.

Samenvattend zet Gengahr met Where Wildness Grows een supersterk album neer, wat in onze ogen bij de beste van dit jaar tot nu toe hoort. Vanuit een sterke basis doorbouwen naar een nog beter geheel is niet iets wat voor iedereen is weggelegd. Het album komt uit op 9 maart en op 30 maart speelt de band een clubshow in de AB!

Facebook / Website

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…
AlbumsRecensies

JOHAN - The Great Vacation (★★★★): Na elke draaibeurt beter

Bij de platenmaatschappij van de Nederlandse band JOHAN werd diep gezucht als we vroegen naar de voortgang van een nieuw album. Daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.