Live

Django Django @ AB: “Dansen dansen en wegdromen wegdromen”

Een nieuw album uit, dat betekent op tour gaan. Eerste stop in Europa: de AB te Brussel. Met derde langspeler Marble Skies onder de arm bracht het viertal uit Londen een bezoekje aan het Belgische publiek. Onze beste dansbeentjes zullen vanmorgen toch wat verzuurd aangevoeld hebben, maar ons hoofd steekt nog zo hoog in de wolken dat we die pijn met gemak verbijten.

Opener van dienst Man of Moon, bracht amper volk op de been. De AB was niet uitverkocht, dus werden doeken gehangen over de staan- en zittribunes, maar zelfs op het middenplein was amper volk te bespeuren. De jongens brachten rauwe rock dat zich situeert tussen Royal Blood en Drenge. Het klonk allesbehalve slecht, maar het geluid was niet goed afgesteld en stond daarbovenop nog eens veel te luid. Een gemiste kans.

Na het nuttigen van het gebruikelijke pintje, was het de beurt aan Django Django om de boel wel in brand proberen te steken. Er ging een zucht van opluchting door een aantal mensen als ze merkten dat het geluid nu wel goed afgesteld was. Stel je voor dat iemand een slechte dag had en we een hele tijd herrie moesten ondergaan. Het podium was sober aangekleed met drie witte pilaren die op vensters leken. Zanger, bassist en toetsenist namen elk plaats voor zo’n doek en vanaf de eerste muzikale noten klonken, werd het nut ervan duidelijk. Van vanachter in de zaal werd een lichtshow geprojecteerd op de doeken en de bandleden gingen volledig op in het plaatje. Alsof ze deel uitmaakten van het grote geheel van vanavond. Een cool zicht, het mag gezegd worden.

De jongens waren niet van plan om veel woorden vuil te maken aan hun avond op het podium of ze zijn in het algemeen gewoon niet erg spraakzaam. De nummers volgden elkaar in ijltempo op, al dan niet voorzien van een extra dansbare outro of door bassist Jimmy Dixon en zanger Vincent Neff geassisteerde drumstukjes op zowel het effectieve drumstel, als een extra trommel. Nummers als “Surface To Air” en “Tic Tac Toe” galmden door de zaal al was Django Django op oorlogspad.

Aan zij die gekomen waren om te dansen, werd ook gedacht. Neff kon zelf geen twee minuten stilstaan als hij geen gitaar moest bespelen en dat enthousiasme sloeg over op de zaal. Het zag er niet altijd even academisch of elegant uit op het podium, maar wie boeit dat wat. “Waveforms” werd zelfs voorzien van een korte dj-set waar enkel de drummer achter zijn origineel instrument bleef zitten en ging naadloos over in het uiterst dansbare “In Your Beat”. Een niet volledig gevulde AB liep toch redelijk warm aan en werd dan met een knaller van jewelste opgezogen in hogere sferen. “Skies Over Caïro” was de alien van dienst en ontvoerde de hele zaal op ruimtereis. Niet veel later bedankte Brussel de heren voor de gedane moeite door op vraag van Neff tijdens “WOR” op de knieën te gaan, om dan weer op te veren en het laatste beetje energie uit onze moe gedanste lijven te persen. Er werd nog even obligatoir van het podium gegaan om nog een mooie toegift te kunnen doen.

Django Django was een totaalplaatje: goede lichtshow, een perfecte combo van dromerige indierock en dansbare beats en een zanger die zijn enthousiasme over kon brengen op het publiek. Het publiek heeft ervan genoten en de jongens op het podium zichtbaar ook. De glimlach stond op het gezicht van elk lid en zo kon iedereen gelukkig naar huis om nog wat na te genieten.

Website / Twitter / Facebook / Instagram

Setlist:
Introduction
Marble Skies
Shake And Tremble
Tic Tac Toe
First Light
Surface To Air
Waveforms
In Your Beat
Sundials
Pause Repeat
Skies Over Caïro
Default
Life’s A Beach
WOR

encore:
Storm
Champagne
Silver Rays

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

STIKSTOF @ Ancienne Belgique (AB): (B)XXL familiefeest

STIKSTOF hield gisteren de eerste van hun twee grote familiebijeenkomsten in Brussel. De Brusselse concerttempel Ancienne Belgique was voor die eerste show…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lumineers - "BIG SHOT"

Na twee jaar stilte brachten de mannen van The Lumineers vorige maand het gloednieuwe nummer “BRIGHTSIDE” uit. Die single deed onze harten…
AlbumsRecensies

We Are Scientists – Huffy (★½): Te veel stijlen, te weinig chemie

Recht uit New York komt We Are Scientists af met hun nieuwe langspeler Huffy. De band die het pad der indierock al…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.