Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sennek – “A Matter Of Time”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sennek – “A Matter Of Time”

Binnen 64 dagen komt Europa weer samen om het grootste popspektakel van de wereld mee te maken. Ook België doet dit jaar weer mee aan het Eurovisie Songfestival en dit jaar stuurt de VRT de jonge Leuvense zangeres Laura Groeseken die onder haar alias SENNEK ons land zal vertegenwoordigen. Laura werd intern door de VRT gekozen en bewees zich de afgelopen jaren als songwriter voor Hooverphonic en toetsenist van Ozark Henry. Na jarenlang de finale niet te halen, stonden we de afgelopen drie jaar altijd in de finale en behaalden we met Loïc Nottet en Blanche zelfs tweemaal de vierde plaats. Nadat Portugal vorig jaar won, vindt het songfestival dit jaar in het zonnige Lissabon plaats.

SENNEK zal met haar zelfgeschreven nummer “A Matter Of Time” aantreden. De song zou evengoed van een James Bond-film kunnen zijn en klinkt spannender dan we verwacht hadden (al heeft het toch iets te veel die typische Eurosong invloed, denk drama en dergelijke). We horen naast symfonische instrumenten, lichte elektronische invloeden die je helemaal meeslepen in het verhaal. Denk een beetje aan de Canadese schone Charlotte Cardin.

Het nummer is wellicht niet iedereen zijn ding, maar dat het de finale zal halen, lijkt ons redelijk zeker. Laura zal op dinsdag 8 mei in Lissabon in de eerste halve finale strijden voor een finaleplaats en volgens de bookmakers staat ze momenteel op de tweede plaats binnen die halve finale. Eigenlijk was de release van het nummer voor morgen, maar het nummer werd gelekt en werd hierdoor vroeger voorgesteld dan voorzien. De Eurovision Song Festival fans zijn helemaal weg van het nummer en zien zelfs een potentiële winnaar in SENNEK. We zijn benieuwd waar ze zal eindigen en hopen dat ze veel ‘TWELVE POINTS!’ zal krijgen!

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olly Alexander - "Dizzy"

Olly Alexander leerden we kennen als frontman van Years & Years met hitjes als “Desire” en “King“. Allebei zijn ze op het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mustii - "Before The Party's Over"

Musti kennen we in Vlaanderen allemaal, maar wie kent er hier Mustii goed? De Brusselaar is vooral gekend in Franstalig België als…
InstagramLiveRecensies

Daði Freyr @ De Roma: Een hilarisch feestje

Na een mooie vierde plaats op het Eurovisiesongfestival vorig jaar werd al snel duidelijk dat IJslandse synthkoning Daði Freyr de Eurovisionbubbel oversteeg….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.