Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (26 februari – 4 maart)

Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (26 februari – 4 maart)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: de flandrien in Jan Paternoster, een brutale Liam Gallagher, een brutale Keith Richards, Raketkanon maakt een soundtrack en gendergelijkheid op festivals.

Jan Paternoster is de nieuwe Wannes Cappelle


Het wielerseizoen is begonnen en de Ronde Van Vlaanderen heeft er een nieuwe muzikale ambassadeur bij. Jan Paternoster moet de ploeg van Studio Brussel-wielerfans op gang trekken tijdens de Ronde Van Vlaanderen voor amateurs. Daarom schreef de The Black Box Revelation-frontman een Nederlandstalig koerslied. “Chef van de Peloton” is een chill nummer met reggae vibes in het refrein. Benieuwd hoe hij het er op 31 maart vanaf brengt op De Muur.

Binnen is het nieuwe buiten voor Groezrock

Het trieste nieuws dat Groezrock in 2018 een jaartje zou overslaan, was al bekend. Over de vervangversie die in het najaar zal plaatsvinden, is nu meer bekend. De indoorversie van het festival zal op 27 oktober doorgaan in de Muziekodroom in Hasselt op drie podia. Binnenkort zullen de kaarten in verkoop gaan en worden de eerste namen bekend gemaakt. Snel zijn is dan de boodschap want er is maar plaats voor 1.300 bezoekers.

Gendergelijkheid op festivalpodia is het nieuwe recyclen

Lorde was een van de grote vrouwelijke namen op Rock Werchter afgelopen zomer.

Enkele weken geleden beloofde Glastonbury volledig plastic-vrij te gaan tegen 2019. Naast duurzaamheid, wordt nu ook gelijkheid tussen mannelijke en vrouwelijke acts een agendapuntje voor festivals wereldwijd. Jammer genoeg nog niet op Glastonbury, 45 andere festivals waaronder Eurosonic Noroderslag (Nederland), Trondheim Calling (Noorwegen), Pop-Kultur (Duitsland), Kendal Calling (UK), Iceland Airwaves (Ijsland), Way Out West (Zweden) en The Great Escape (UK) beloofden tegen 2020 een volledige 50/50 verdeling mannen/vrouwen te hebben op hun podia. Lily Allen tweette eerder al over de behoorlijk mannelijke line-up van Wireless festival in Londen.

 

Raketkanon is de nieuwe Hans Zimmer

Een artistieke uitdagende band die een nieuwe soundtrack maakt voor een cultfilm, daar gaat het om bij Cult!Live. De samenwerking tussen MOOV filmfestival, Cactus Muziekcentrum, Het Entrepot en Cultuurcentrum Brugge koos dit jaar voor de combinatie van noiseband Raketkanon en de existentiële Koreaanse thriller Oldboy. Het resultaat hoor en zie je live in de stadsschouwburg van Brugge op 20 april of in C-mine in Genk op 22 april.

Elton John is de nieuwe Marilyn Manson

Marilyn Manson rende enkele weken geleden nog van het podium nadat hij werd uitgescholden door zijn eigen publiek. Ook Elton John had de afgelopen week last van een respectloze fans. Tijdens zijn concert in Las Vegas nodigde hij een groepje uit het publiek uit om rond de piano te gaan staan. Een fan moest het voor iedereen verpesten door Sir Elton John en zijn pianotoetsen proberen aan te raken. Na meermaals de vraag om ermee te stoppen te negeren, wandelde Elton het podium af. ‘Niemand mag nog op het podium tijdens “Saturday Night”’, zei hij na het incident. ‘You fucked it up.’

Keith Richards is de nieuwe Liam Gallagher

Liam Gallagher mag dan elke dag met een grove tweet komen, Rolling Stones-gitarist Keith Richards moest er deze week niet voor onder doen. Hij begon zijn week met het dissen van Taylor Swift in een interview met de Wall Street Journal: ‘Veel succes meid, ik wens haar het beste, while it lasts.’ Ook zijn trouwste bandlid Mick Jagger moest eraan geloven. In datzelfde interview zei Richards: ‘Mick is een randy old bastard. Het is tijd voor ‘de knip’, je kan geen vader meer worden op zo’n leeftijd.’ Keith sloot zijn week af met een quote over medicatie zoals Xanax: ‘Drugs zijn vandaag de dag niet meer interessant en ik heb ze toch allemaal al gebruikt.’

Liam Gallagher is nog steeds de oude Liam Gallagher

De frontman van wijlen Oasis en broer van Noel Gallagher staat (hopelijk) woensdag levend en wel in de AB. De ‘c*ck from the North’ werd verslagen door sneeuwstorm ‘The Beast from the East’. Dat meldde hij zelf in een tweet dit weekend. Zijn concert in Keulen gaat niet door en hij beloofde de draad terug op te pikken maandag in Berlijn.

De grofgebekte Britse godlike genius trok eerder deze week ten strijden tegen de vrouw van broertje Noel: ‘Zij is de reden dat Oasis niet meer bestaat, she is dark’. Sarah MacDonald reageerde op Twitter: ‘Ik hoop dat Liam doodvalt tegen de tijd dat mijn kinderen op sociale media zitten. Waarop Liam reageerde: ‘Jij wilt dat ik doodval. Jij hebt een paar vijzen los en je weet dat iedereen het weet. As you were.’ Even later beledigde hij ook Paul Weller, die vond z’n songteksten ondermaats en uitte zich eerder al als een grote Noel-fan: ‘Weller is also full of shit. Porcelain mod father – can’t wait to bump him’

Car Seat Headrest is de nieuwe speelbal (van zijn eigen fans)

Will Toledo, geestesvader van Car Seat Headrest is het grondig beu. Enkele van zijn ‘fans’ deden zich voor als hem en postten de afgelopen weken oude foto’s en demo’s op de Reddit-fanpagina van de band. Dit escaleerde snel in haatreacties tussen fans. Toledo nam het heft in handen en deed zijn beklag op Twitter: ‘Om een fan te zijn van Car Seat Headrest moet je alleen maar naar de muziek luisteren en het goed vinden. […] Diegene die dit platform veranderen in high-school lunch table politics zouden zich moeten schamen. Ik ben een muzikant, niet jullie schooldirecteur.’ Toledo sloot uiteindelijk de fanpagina.

https://twitter.com/carseatheadrest/status/968614699733417984?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Rapper Rick Ross in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis

De Amerikaanse rapper Rick Ross werd dit weekend opgenomen in het ziekenhuis nadat hij buiten bewustzijn zou gevonden zijn in zijn huis in Miami. Het is onduidelijk of de rapper ondertussen aan de betere hand is, al roepen collega’s Snoop Dogg, Gucci Mane, P Diddy en Missy Elliot via Twitter op om te blijven bidden.

Gentse DJ-producer Maxim Roelandt (Curtis Alto) overleden

Vrijdag kregen we trieste nieuws te horen dat Maxim Roelandt om het leven kwam bij een verkeersongeval in Oudenaarde. De jongeman vormde samen met zijn broers Mathias en David het DJ-producerscollectief Curtis Alto. De band scoorde enkele radiohits en werd onder meer aangemoedigd door Pete Tong, Lost Frequencies en Robin Schulz. Op 22 februari speelde het drietal het voorprogramma van de Chainsmokers in de Lotto Arena. Ons medeleven gaat uit naar vrienden en familie van Maxim.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Glints @ De Roma: Thuismatch van jewelste

Nadat zijn echt grote doorbraak in 2020 nog werd gekortwiekt door de alom bekende pandemie, is het deze keer Glints wel gelukt….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Rolling Stones - Hackney Diamonds (★★★★½): Steengoede plaat

Is er iemand die de voorbije zes decennia onder een steen heeft geleefd en nog nooit van The Rolling Stones heeft gehoord?…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glints - "Alarm" (feat. Jan Paternoster)

Van een featuring meer of minder is de Antwerpse rapper Glints niet vies. Op zijn recentste lp THE DARK! prijken namen als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.