UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Sweats

UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Sweats

In 2018 gaan we weer tegen de rivierstroming in opzoek naar verse zalm voor de beer. We zaten ook deze keer in een luxepositie met keuze uit een hele resem bands. Desondanks viel deze maand ons oog meteen op de relatief nieuwe band Sweats. De band is op sociale media actief sinds januari 2018 en heeft reeds een drietal optredens op hun palmares staan waaronder een in de Muziekodroom te Hasselt. Van ons mogen dat trouwens naar de toekomst toe er veel meer worden.

Sweats omschrijft zichzelf als een band die oestrogene beats brengt in combinatie met een pittige attitude, versterkt door een punkhouding vol zelfspot. Deze oestrogene beats zijn zeer voor de hand liggend omdat drie van de vier bandleden vrouwen zijn. Het mannelijke geslacht is duidelijk in de minderheid. Female fronted punk, zoals ze hun muziekgenre omschrijven is dus duidelijk van toepassing.

Op het vi.be profiel van de band vinden we drie songs terug genaamd “Excited”, “moist” en “Sluts”. Alle drie de nummers zijn een perfecte weergave van hoe de band zichzelf omschrijft. Hun muziek klinkt sexy, met een hoek af en ondersteund door harde elektronische klanken. De twee frontvrouwen zijn niet op hun mondje gevallen en gaan met hun teksten recht door zee. Dat is onder andere te horen in het laatste nummer “Sluts”.

In de maand maart omarmen we volledig deze female-fronted band. Het zal zweten geblazen zijn als het viertal extra shows aankondigt want er moet en zal gedanst worden. Sweats is een band die het absoluut waard is om onze zalm van de maand te worden en in het oog springen bij het grote publiek.

Facebook / Vi.be / Soundcloud

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zebrahead – “Middle Seat Blues”

Sinds het vertrek van de zanger Matty Lewis en de komst van Adrian Estrella heeft Zebrahead niet bepaald stil gezeten. Met hernieuwde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lander & Adriaan, Meltheads, Heisa en meer Belgisch talent op We Are Open 2023!

Het is een jaarlijkse traditie van de Antwerpse concertzaal Trix om in februari twee dagen de deuren te openen voor de spannendste,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gee Tee - "I Hate Driving In The City"

Weinig punk klinkt zo goed als Australische punk en weinig Australische punk klinkt zo goed als die van Gee Tee. Het project…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.