Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fresh – “Merch Girl”

Fresh is voor velen een onbekende naam, maar voor een relatief jonge band heeft het toch al een stevig oeuvre. De punkgroep uit Londen opende onder andere al voor The Beths en Jeff Rosenstock. Die shows worden naast het podium kracht bijgestaan door uitstekende albums zoals het gelijknamige Fresh en Withdraw. Maar ondanks alle goede kritieken blijft Fresh wat onder de radar van de grote platenlabels. Met “Merch Girl” krijgen we een fris voorsmaakje van de aankomende ep die hopelijk de deur openbeukt naar het grotere publiek.

Met een stevige fuzzy solo krijgen we meteen de typische sound van Fresh. Opzwepende punk met een vleugje indie en een bij momenten schreeuwende frontvrouw Kathryn Woods is de formule waar de band om bekend staat. Hitje “Girl Clout” werd hierbij duidelijk als blauwdruk gekozen voor deze “Merch Girl”. De strofes bieden ons iets meer rust, maar het tweede deel van het nummer en de daarin verweven gitaarsolo’s trekken de single volledig over de streep. Inhoudelijk bezingen ze bekende kost voor elke beginnende muziekartiest. Zo gaat “Merch Girl” over het starten van een eigen band en de daarbij horende zoektocht van het vinden van hun eigen muziekrecept. Fresh heeft duidelijk nog steeds beide voeten op de grond, maar wij zijn alvast zeker dat groots dromen mag met hun nieuwste worp.

Op 19 april verschijnt de gelijknamige ep Merch Girl.

FacebookInstagramX (Twitter)Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lambrini Girls - "Body of Mine"

Lambrini Girls wordt niet voor niks geassocieerd met namen als Bikini Kill en Hole; met haar feministische boodschappen sluit haar muziek volledig…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kleinpunk - "Alles Keert"

Ondertussen is het een jaar geleden dat Kleinpunk haar debuutsingle “Stressparade” op de wereld losliet, waarmee ze zichzelf op de kaart van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single F.O.D. - "Back to Where You Once Belonged"

Na hun Sleepville-album en diens deluxeversie in 2020 bleef het enkele jaren stil voor F.O.D op releasevlak. Daar komt binnenkort verandering in,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.