Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lambrini Girls – “Body of Mine”

© Nicole Orsin

Lambrini Girls wordt niet voor niks geassocieerd met namen als Bikini Kill en Hole; met haar feministische boodschappen sluit haar muziek volledig op de riot grrrl-subcultuur aan. Voor Phoebe Lunny en Lilly Macieira draait het allemaal om inclusiviteit. In hun vorige nummers bekritiseerden ze onder andere het patriarchaat, transfoben en haat tegenover de queer community. Naar al wie daar geen gehoor aan wil geven, steekt het duo een welgemeende middelvinger uit. En als ‘The Godfather of Punk’ Iggy Pop je tot zijn nieuwe favoriete band benoemt, tja, dan weet je de geschiedenis ingaat als punkicoon.

Met haar nieuwe single haalt Lambrini Girls de genderkwestie aan, een omstreden onderwerp waarvoor ze meer bewustzijn wil creëren. “Body of Mine” gaat over het worstelen met het omarmen van je genderidentiteit. Lunny en Macieira benadrukken de moeilijkheid om een plekje te vinden in een wereld waarin niemand je lijkt te begrijpen. ‘If my gender is so radical / I’d rather be invisible / If I can never fit the mould’, klinkt het. De interne frustratie van de meiden komt naar goeie gewoonte met groot geweld naar boven. Ze zijn slechts met z’n tweeën, maar ze produceren een schrijnend geluid dat we maar op één manier kunnen interpreteren: ‘female rage’. Wie het hardst schreeuwt, krijgt het meest aandacht. Met “Body of Mine” eist Lambrini Girls die aandacht nogmaals genadeloos op. Groot gelijk, want die verdient ze ook.

Lambrini Girls speelt op 4 mei in Brussel ter gelegenheid van Les Nuits Botanique. Op 7 juli kan je het duo aan het werk zien op Sjock Festival in Gierle.

Facebook / Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 2): Bergopwaarts

Na een eerste dag met diepe dalen maar ook een hoop hoge pieken, begonnen we met frisse moed aan de tweede dag…
LiveRecensies

All Access @ Les Nuits Botanique: De sleutel van de toekomst

Voor het eerst in de geschiedenis van Les Nuits Botanique werd er in het festival een festival georganiseerd. Op zaterdag 4 mei…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kleinpunk - "Alles Keert"

Ondertussen is het een jaar geleden dat Kleinpunk haar debuutsingle “Stressparade” op de wereld losliet, waarmee ze zichzelf op de kaart van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.