banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parkway Drive – “Wishing Wells”

Parkway Drive komt in 2018 met een nieuwe album. Of deze single deel uitmaakt van dat album is niet helemaal duidelijk. Volgens de Aussies zal het nieuwe album ‘brutal as fuck’ zijn. Daar waar de voorganger Ire een stuk experimenteler was, zal het nieuw album vertrouwder klinken voor de fans van Parkway Drive of metalcore in het algemeen.

“Wishing Wells” begint rustig, maar dreigend. Zanger Winston McCall fluistert over een akoestische gitaar. Het is maar uitstel van executie voor het beloofde brutale komt bovendrijven. Het tempo vliegt enorm de hoogte in bij de strofes en een typisch Parkway Drive gitaargeluid overheerst tijdens de refreinen. Naar eigen zeggen handelt nummer over heel wat rouwen samengeperst in een nummer en de zoektocht naar de betekenis van het ultieme verlies waar iedereen geconfronteerd mee zal worden. De frustratie druipt dan ook van het nummer. “Wishing Wells” is voorzien van een minimalistische videoclip, in tegenstelling tot voorgaande videoclips, waarin een close-up te zien is van McCall.

Voor zij die Parkway Drive aan het werk willen zien is het wachten tot de Belgische hoogmis van metal, Graspop Metal Meeting.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Fit For A King: 'We willen mensen aantrekken om dieper in ons muziekarchief te graven'

Er zijn reeds twee maanden verstreken sinds The Path, het nieuwste album van Fit For A King, werd gelanceerd. De Amerikaanse band…
AlbumsRecensies

Fit For a King - The Path (★★★½): Knallende behoedzaamheid

Fit For a King is een van de bands die deze maand met trots een nieuw album lanceren. We hebben twee jaar…
FeaturesInterviews

Interview Jacob Charlton (Thornhill): 'Mensen een hart onder de riem steken, is ons primaire doel'

Het jonge Thornhill zette onlangs zijn eerste Belgische show neer op het podium van de Trix Club in Antwerpen. Ze zaten opvallend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.