LiveRecensies

Haevn @ Paradiso: figureren in een prachtige documentaire

LiveRecensies

Haevn @ Paradiso: figureren in een prachtige documentaire

Muziektempel Paradiso in Amsterdam was gisteren even het toneel van HAEVN. Voor een uitverkochte zaal stelde het muzikaal duo hun debuutalbum Eyes Closed voor. Dat album zou oorspronkelijk verschijnen op 23 februari, maar uiteindelijk werd gekozen voor een internationale release op 25 mei. Nog even wachten dus, maar de aanwezigen konden alvast proeven van de nieuwe muziek. Voor een avondje werden we figuranten in een prachtige documentaire met de titel HAEVN. Om de avond echt exclusief te maken, het blijft natuurlijk de album voorstelling, kreeg iedereen nog een kaartje om achteraf twee nummers te downloaden die dezelfde avond opgenomen werden en was er na de show een signeersessie in de kelder van Paradiso.

HAEVN is het muzikale project van songwriter Marijn van der Meer en filmcomponist Jorrit Kleijnen. Ze werken vanaf het begin samen met niemand minder dan Tim Bran, de producer van onder meer London Grammar en Birdy. Hun muziek werd opgepikt door autogiganten Volvo en BMW. Hierdoor konden ze op heel wat airplay rekenen. Aan hun verhaal wordt nu een nieuw hoofdstuk gebreid met het langverwachte debuutalbum.

Will Knox mocht het publiek alvast opwarmen met zijn mooie folk nummers. De zaal liep nog vol toen Knox al begon aan z’n korte set. Misschien toch niet heel handig om een voorprogramma al om half acht te laten starten. Heel jammer, want op zich is het heel fijne muziek en heeft Will Knox ook een erg aangenaam stemgeluid. Alvast een naam om in de gaten te houden!

Aftrappen deed HAEVN met “The Sea” een nummer dat meteen de toon zette voor de rest van de avond. De invloed van filmmuziek is voelbaar aanwezig, maar het is veel meer dan dat. Je werd van de eerste tot de laatste noot meegenomen op een ontzettend boeiende reis over land en water, hoogtes en laagtes en veel onbekende plekken. Het publiek was aangenaam verrast door de veelzijdigheid van de artiesten, de ingetogen sfeer en grootsheid van de muziek. Singles als “Finding Out More” en “Bright Lights” toonden slechts het topje van de ijsberg van HAEVNs kunnen.

Ontwaken uit de droomwereld die gecreëerd werd door de muziek deden we enkel voor een kort, maar krachtig applaus. De nummers vloeiden in elkaar over als golven van de zee. Heel organisch opgebouwd, maar toch vernieuwend. HAEVN vindt raakvlakken met de scènische aspecten van de filmmuziek, maar met een meer poppy insteek. Een volwassen sound die staat als een huis. Niemand die ook maar enigszins twijfelt aan de capaciteiten van HAEVN en dat wordt bevestigd wanneer producer Tim Bran en radio-dj Giel Beelen het podium betraden met een zeer aangename verrassing: een gouden plaat voor de single “Finding Out More”.

Het podium was goed gevuld met naast traditionele gitaren, drums en piano ook strijkers. De aanwezigheid van cello en viool gaven de muziek een extra dimensie, maar lieten ook de emoties nog beter overkomen. Een mooie mix van instrumenten en vocals, waarbij beiden elkaar op een heel inspirerende manier ondersteunden. Een heel bijzonder debuut dat nog de hele avond blijft nazinderen.

https://www.instagram.com/p/BfjpW42gJKb/?tagged=haevn

Ook de nieuwste single “Fortitude”, een voorproefje voor het album, mocht zeker niet ontbreken. Het nummer was al te horen in de Netflix-serie Riverdale en mede daardoor door zowat iedereen in de zaal gekend. Bij onze noorderburen werd het nummer ook opgepikt op nationale radio. Wat ons betreft mag er wel vaker kwaliteitsvolle, ietwat zweverige, filmische pop muziek op de radio komen. En dan ook graag van HAEVN, als het even kan. Een tip: van deze muziek geniet je nog net dat beetje extra met eyes closed, of dat iets te maken heeft met de titel? Het zou best kunnen!

Een sterk opgebouwde setlist met gevarieerde nummers was de succesformule voor de avond, net als de eerder spontane bindteksten van Marijn en Jorrit. Nieuwe nummers werden afgewisseld door de singles, maar beide konden heel erg geapprecieerd worden door het publiek. Knikkende hoofden en zachtjes wiegen op het ritme van de muziek, we zagen dat het goed was. Helaas nog geen Belgische tourdata, maar wat ons betreft hoeft dat niet lang meer te duren.

Setlist:

The Sea
No Mans Land
Back In The Water
City Lights
Love Is A Game
Where The Heart Is
Other Side Of Sea
Fortitude
We Are
Mind Games
Sinner Love
Let Love Tear Me Down
Finding Out More

Bis:

Bright Lights
Lovelorn

Facebook / Twitter / Instagram / Website

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florrie - "Kissing In the Cold"

Van een self-made woman gesproken: de Engelse Florence Ellen Arnold, die door het muzikale landschap trekt als Florrie, is al meerdere jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAEVN - "Promise"

Het Nederlandse duo HAEVN is al enige tijd bezig met het uitbrengen van filmische popmuziek. De formatie bestaat dan ook uit een…
InstagramLiveRecensies

Becky Hill @ Trix: Arsenaal aan hitjes

Becky Hill is een van de meest gestreamde artiesten die je vandaag kan vinden. Op talloze hits met honderden miljoenen streams kan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.