Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week

Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: awards, een brutale Liam Gallagher, een domme Marilyn Manson en het einde van een Belgische band.

#NMEsofemale

Het awardseizoen is officieel begonnen. Na de Grammy’s was het deze week de beurt aan de NME Awards. Het Britse muziekmagazine deelde 26 middelvingers uit in Zuid-Londen. De grote winnaars? Vrouwen. Waar bij de Grammy’s slechts één vrouw in een grote categorie won, is het bij de NME Awards duidelijk andersom, geen #GRAMMYssomale maar #NMEsofemale. Haim won best internationale band, Charli XCX beste song, Lorde beste internationale solo artiest en Ariana Grande werd Hero of the year. Zij droeg haar award op aan alle slachtoffers van de aanslagen in Manchester. NME Icon dit jaar was Shirley Manson van de groep Garbage. Zij legde in haar speech de focus op vrouwen in de muziekindustrie en bedankte muziekjournalisten wereldwijd: ‘zonder hen, zouden we een stel zielige normale mensen zijn die thuis zitten te piekeren over of we wel goed genoeg zijn.’

De awardshow werd afgesloten met een optreden van Liam Gallagher, die de titel Godlike Genius won. ‘Ik wist altijd al dat ik Godlike was, ik ben al sinds de geboorte Godlike.’ Broer en eeuwige vijand Noel Gallagher won de award al in 2012. Liam, de 45-jarige rockster die hij is, vierde zijn nieuwste status gedurende drie dagen. ‘Woensdag een of andere award gaan ophalen en net thuis nu ik heb het nog steeds as you were LG x’ Dat belooft voor het uitverkochte optreden in de AB binnen twee weken.

#CUSTOMSsodone

Na vier albums houdt de Leuvense band het voor bekeken. Customs werd bekend dankzij hits als “Rex” en “Justine” en stond daarmee ook op het hoofdpodium van Werchter. De afgelopen jaren ruilden ze gitaren in voor synthesizers, maar die nieuwe richting krijgt naar eigen zeggen geen gehoor. Daarom stopt de band er per direct mee, dit nadat ze hun nieuwste plaat net hadden aangekondigd. Magik dat op 23 februari uitkomt, zal wel nog te horen zijn online en via streaming, maar zal slechts in beperkte oplage te koop zijn, op vinyl. Er volgen geen optredens meer en dus ook geen afscheidstournee.

#KENDRICKsopop-up

Dinsdag 27 februari is het zover, dan staat Kendrick Lamar in het Sportpaleis. Maar de Arena aan de rand van de stad is niet het enige wat de Amerikaanse Humble-rapper zal inpalmen. In de Antwerpse binnenstad opent die dag een DAMN. pop-up store met exclusieve merchandise. Fans kunnen terecht van 11-18u in de Kammenstraat 62, waar nu de winkel VIER zich bevindt. Ook in Londen, Parijs, Frankfurt, Kopenhagen, Stockholm, Oslo en Rotterdam zullen er eendaagse DAMN-winkels opengaan. Meer info: thedamnpopup.com

#PUKKELPOPsoextra

Wie wil opwarmen voor de Boiler Room, kan op 21 april terecht in Dienst. Organisator van Pukkelpop, Chokri Mahassine, vond één festival per jaar niet genoeg en organiseert daarom in april het eendaags dancefestival Garnizoen, gebaseerd op de Warehouse-nachtclub in Chicago waar de housemuziek ontstond. Op de line-up dan ook veel techno en house-namen: Sam Paganini, Dense & Pika en Dan Shake. Chokri wilde het kleinschalig en exclusief houden, de capaciteit is daarom gelimiteerd tot 2.000. Tickets zijn vanaf maandag 19 februari beschikbaar via garnizoen.be.

#LILPUMPsocriminal

Gucci Gang-rapper Lil Pump heeft een mooie armband rond zijn enkel gekregen. De rapper werd  woensdagnacht gearresteerd omdat hij schoten afvuurde op zijn voordeur. Naar eigen zeggen om inbrekers tegen te houden, maar daar geloofde de politie niet veel van. De 17-jarige Amerikaan werd donderdagmiddag al vrijgelaten uit de jeugdgevangenis. Zo fier als een gieter toonde hij zijn enkelband aan de paparazzi die hem stond op te wachten. ‘We got rich lawyers. We got real lawyers – the best lawyers on the planet. See my ankle? House arrest , house arrest, house arrest.’

#RUNTHEJEWELSsovinyl

De hoogdag van vinyl heeft nieuwe ambassadeurs gekregen. Hoewel Jack White een eeuwige supporter zal blijven, is het dit jaar de taak van hiphopduo Run The Jewels om Record Store Day 2018 te promoten. De rappers kondigden het nieuws aan via een vervolgvideo op de clip van “Call Ticketron”. De twee bange nieuwslezeres geven het woord aan El-P en Killer Mike die vertellen over de charmes van een authentieke muziekwinkel. Run the Jewels zal ook zelf een RSD exclusive uitbrengen op 21 april.

#SMASHMOUTHsocarseatheadrest

https://twitter.com/SIRIUSXM/status/964317431664488449

Daar zijn ze dan: de wederzijdse covers van Smash Mouth en Car Seat Headrest. Na een lange historie hebben beide muzikanten elkaar gecoverd. De “All Star”-band Smash Mouth tweette in augustus 2016 dat “Drunk Drivers/Killer Whales” een van de beste songs uit 2016 was. Fans van Car Seat Headrest stelden voor om elkaar te coveren. Zo gezegd, zo gedaan. Car Seat Headrest coverde “Fallen Horses” en “Something Soon”, de cover die Smash Mouth opnam, kan je hieronder beluisteren. Het nieuwe album van Car Seat Headrest, een heruitgave van Twin Fantasy, is sinds vrijdag te beluisteren.

#DRAKEsocharitable

Drake is een vrijgevig man. Of het God’s plan of dat van zichzelf was, laat hij in het midden. De Canadese rapper soupeerde een budget van bijna één miljoen dollar op in zijn nieuwste videoclip. Niet aan stunts, special effects of levende dieren, maar aan échte mensen. Zo gaf hij 50.000 dollar aan een studiebeurs voor een fan, deelde hij cash uit aan mensen op straat en betaalde de boodschappen van mensen in achtergestelde wijken van Miami. Het resultaat: een hartverwarmende video.

#SMASHINGPUMPKINSsooldschool

Smashing Pumpkins heeft een reünietour gepland. Het is al sinds 2000 geleden dat de Britse band in originele bezetting op een podium stond. Ze beloven materiaal te spelen uit hun eerste albums, maar dan wel met drie van de vier originele leden. Bassist D’arcy Wretzky zou geen uitnodiging hebben gekregen. De Shiny and Oh So Bright-tour houdt voorlopig enkel in Noord-Amerika halt.

#METALLICAsolegendary

Metalband Metallica zal in juni de Polar Prize in ontvangst nemen. De Zweedse prijs ter waarde van 90.000 pond is een van de meest prestigieuze awards in de muziekindustrie. De band staat daarmee in een erg mooi rijtje van vorige winnaars als Paul McCartney, Joni Mitchell, Chuck Berry en BB King. Het geld zullen ze doneren aan hun eigen goede doel ‘All Within My Hands’ waarmee ze voedselbanken, noodhulp bij rampen en muziektherapie ondersteunen. Ondertussen is de zanger van Metallica ook een tweede carrière als acteur begonnen. Hij zal de rol van politieagent invullen, naast tieneridool Zac Efron in ‘Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile’.

#MARILYNMANSONsostupid

Vreemde vogel Marilyn Manson deed wel erg vreemd afgelopen donderdag tijdens zijn optreden in Huntington, New York. De zanger, die in oktober nog een aantal shows cancelde nadat hij een stuk van het decor op zich kreeg, kreeg na een handvol songs een meltdown. Hij begon te ratelen dat fans voor hem moeten roepen en hem zouden moeten aanbidden. Nummers werden door z’n band ingezet, maar geraakten niet tot aan de helft omdat Manson telkens opnieuw begon te praten. Na een uur gooide de zanger zijn microfoon op de grond en vertrok. Fans reageerden door ‘Refund’ te scanderen en ‘Fuck You Manson’. ‘Het vreemdste, meest trieste en slechtste concert dat ik al gezien heb.’

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Liam Gallagher & John Squire - Liam Gallagher & John Squire (★★½): Niet zo bijbels als je zou hopen

Britpop is een genre dat de wereld al meerdere keren heeft overspoeld, maar de golf die midden de jaren negentig van de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Barry Can't Swim, Sylvie Kreusch, Fat Dog en meer naar Pukkelpop

Het hoogseizoen voor verse festivalnamen is in bloei. Vandaag op het programma: 13 nieuwelingen voor de Pukkelpopaffiche. Zoals gewoonlijk is het bovendien…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.