Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ’t Hof Van Commerce – Truckchauffeur

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ’t Hof Van Commerce – Truckchauffeur

Met “Truckchauffeur” hebben de West-Vlaamse rapgoden het terug gemunt op je moeder! Eerder deze week verscheen “Bam!” al op Studio Brussel. Deze klonk instrumentaal wat als klassiek ’t Hof Van Commerce met een vette old school beat, maar op “Truckchauffeur” gaat 4T4 de modernere tour op en wordt de bas volledig opengedraaid. De single klinkt fresh en up to date.

Als we ons focussen op de teksten, dan klinkt “Truckchauffeur” heel vertrouwelijk: van de losbandigheden van je moeder tot tetten (6x) en bier. “Je moeder is truckchauffeur” levert Kowlier, waarna Buyse ons op de koop toe ook nog wat over de etymologie van het woord leert: “Truck, dat es Ingels vo camion. En chauffeur, dat è gin Ingels”. Uiteindelijk is er dus niet veel nieuws onder de zon. “Truckchauffeur” is business as usual voor West-Vlaanderens beste exportproduct sinds Johny Turbo.

De twee nieuwe singles zullen op het verzamelalbum Niemand Grodder staan dat op 23 maart verschijnt naar aanleiding van het 20 jaar bestaan van ’t Hof. Jammer genoeg zijn dit de enigste nieuwe nummers die ze uitbrengen voor dit project. Maar niet getreurd, in april verschijnt er ook een documentaire -eerder een mockumentary- over de groep. Onder andere Wannes Capelle, Jonas Geirnaert, Wim Opbrouck en Wim Willaert zullen te zien zijn in Wien Is ’t Hof Van Commerce?

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2022

Na enkele jaren die in het teken stonden van het coronavirus, kon het Belgische muzieklandschap zichzelf eindelijk terug rechttrekken met een ietwat…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 2): De ingeloste verwachtingen

De openingsdag van Crammerock was er eentje om niet snel te vergeten. Kaiser Chiefs en Goldband bouwden beiden een zalig feestje en…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock maakt affiche compleet met Bazart, Equal Idiots, Flip Kowlier en meer!

We zitten ondertussen alweer halfweg de festivalzomer van 2022, dus is het een soort traditie geworden dat het uitkijken naar Crammerock kan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.