Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Elliah Heifetz – “Simona”

Elliah Heifetz. De naam klinkt misschien niet bekend in de oren, maar de Amerikaan met Sovjet-roots draait toch al even mee in het muziekmilieu. In het verleden schreef hij al muziek voor verschillende Hollywood- en Broadwayprojecten, maar met zijn debuutsingle “Simona” treedt hij voor het eerst volledig zelf in de spotlights.

Heifetz groeide op in een joods gezin dat wegvluchtte uit de Sovjet-unie en kende heel wat financiële moeilijkheden. Zijn kopzorgen kon hij kwijt in poëzie en muziek, wat ervoor zorgde dat hij uiteindelijk literatuur ging studeren in Yale.  Een verse break-up en de inspirerende omgeving van Lake Michigan zetten hem aan tot het schrijven van zijn eerste EP, “The Heaven On My Mind”.

Met zijn debuut “Simona” maakt Elliah Heifetz meteen duidelijk bij welke artiesten hij de mosterd haalt. Het energieke begin doet denken aan The War on Drugs en na een catchy refrein daalt het tempo waarna de harmonische stijl van Fleet Foxes weerklinkt. Het geheel verrast, klinkt fris en blijft hangen. Een leuk debuut dat de interesse wekt! Laat maar komen, die EP!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meskerem Mees - "The Writer"

Slechts 22 jaar is Meskerem Mees en ze behoort nu al tot grote talenten van ons land. Na haar overwinningen in muziekconcours…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Murder in Mississippi - "Wrong Side of the Road"

A Murder in Mississippi, een hele mond vol. Het Gentse zestal maakt country zoals het boekje het voorschrijft. De band bracht in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Camille Camille - Could You Lend Me Your Eyes (★★★★): Melancholische folk uit het hart

Dat De Nieuwe Lichting een springplank voor je muzikale carrière is, is ondertussen algemeen geweten. Camille Willemart wist tijdens haar deelname in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.