Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Onmens – “Blue Blood”

Naast drummen bij Kapitan Korsakov & the K. tapt Sigfried Burroughs samen met Kasper Van Esbroeck Industrial noise in het Gentse. Inmiddels heeft de band een underground reputatie en twee albums uitgebracht (respectievelijk uit 2015 en 2016), maar de onmens is nog lang niet uitgeraasd. Hun songs voltrekken zich uit geprogrammeerde elektronica zoals uit de legendarische new beat periode en hardcore vocaal en gitaarwerk. Het resultaat: krachtig onderbouwde nummers en intense chaos.

“Blue Blood” is de eerste single van hun derde album Doodgrond bij Sideburn Records, dat uitkomt op 20 april. De onheilspellende slagen bouwen zich al snel op, gevolgd door een partij lage synthesizers en een striemende gitaarriff. Dit alles komt samen in een power refrein afgewisseld met nerveuze intermezzo’s. De clip bestaat uit een zon met een gezicht, al lijkt de neurotische animatie lijkt eerder op een trippende ‘de schreeuw’ dan die baby uit de teletubbies. De ongegeneerde tekst is een betere aanwijzing voor hoe vuil je dit strakke nummer live kan verwachten: ‘filth on the pavement’ en ‘blue blood’s bound to spill’ zijn maar enkele lijnen uit deze pittige single. Iets meer rechttoe rechtaan dan hun vorige werk, maar nog steeds speciaal. ‘Bag full of shit?’ I think not!

Laat deze zaterdag het onmens in je los op We are open in Trix Antwerpen.

Website / Facebook

 

135 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Doodseskader – MMXX: Year Zero (★★★★): Ontstaan om af te maken

Neem een jute zak en steek er de doom van Amenra in. Meng deze met het noisegeluid van Kapitan Korsakov en besprenkel…
AlbumsRecensies

Onmens - Doopgrond (★★★½): Gedefinieerde mep tegen je tronie

Derde ronde voor wellicht één van de smerigste Gentse acts van het moment. Onmens, alias het duo Kasper Van Esbroeck (gitaar, beats)…
AlbumsRecensies

Cocaine Piss - Piñacolalove (★★★½): Verlangens, vandalisme en jezelf vermenigvuldigen

Alsof het slechts een kwestie is van die gitaren vast te pakken, komt Cocaine Piss alweer met een nieuwe release op de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.