AlbumsRecensies

Rae Morris – Someone Out There (★★★½): Dansen met karakter

AlbumsRecensies

Rae Morris – Someone Out There (★★★½): Dansen met karakter

Na een wondermooi eerste album in 2014 met Unguarded, komt Rae Morris na enige tijd stilte met een tweede (en niet minder sterke) plaat aanzetten. Het verschil in sound tussen beide albums kunnen we niet negeren. Kregen we enkele jaren terug nummers recht uit Morris’ ziel zoals “Skin”, “Grow” en “Cold”, dan draaien we nu een ‘poppy’ richting in. Rode draad door het album? Hoopvol en recht voor de raap mét gevoel en een heerlijke oprechtheid.

Opener “Push Me to My Limit” weerspiegelt in een lange crescendo bijna de verandering van sound in vergelijking met haar eerste album. ‘In the distant space of my mind, I imagine happier times’. Meteen gevolgd door “Reborn” is toeval quasi volledig uit te sluiten. ‘These are new beginnings, won’t let the past determine where I go from here’, en ze meent het ook echt. De piano wordt ingewisseld en de eerste danspasjes kunnen gezet worden. ‘”Reborn’” was the first song that made me feel something when I started writing for this second record,’ zegt Morris, ‘so it feels fitting for it to be the first thing that people will hear.’

Het album gaat verder met de catchy oorwormen “Atletico” en “Do It”, en Rae weet zich in ons hoofd te nestelen. Niet alleen in ons hoofd trouwens, wij dansen nog zachtjes verder terwijl de zangeres uit Blackpool haar nieuw vergaarde enthousiasme op haar luisteraars overzet. “Do It” voelt naar Morris’ eigen zeggen aan als deel twee van het nummer “Cold”. ‘Fryars, who I’ve collaborated with a lot, was working with me on this new music. He worked on a song from my last album called Cold, and this felt like a part two of that song,’ legt Morris uit. ‘We had started to see each other in a romantic sense at that time, so it was quite fun that we were able to put our actual circumstance into the song. It ended up being quite a personal track.’.

Zonder volledig van stijl te veranderen, komt met “Lower the Tone” en “Physical Form” een adempauze met een iets geraffineerdere en delicater textuur. De piano en de Rae die we kennen van Unguarded is terug van nooit echt weg geweest om door te schemeren.  Vooral op titeltrack “Someone Out There” die even later volgt, is de zachte zangeres terug. Meer dan half doorschemeren doet ze nooit, maar deze nieuwe Rae Morris kunnen wij echt wel smaken.

Someone Out There kwam uit bij Atlantic Records op 2 februari 2018.

Related posts
Filmpje van de week

Filmpje van de week 4 - 10 december 2017

De eerste week van december zit er alweer bijna op, de eerste eindejaarslijstjes zijn een feit en ook op muzikaal vlak wordt…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 11 - 17 september 2017

Alweer een week gepasseerd, het leven gaat toch snel. Ook wij genoten van afgelopen week en op vrijdag werden we gebombardeerd met…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 29 mei - 4 juni 2017

Hoorde je ons vorige week nog klagen over de magere oogst van een week filmpjes, dan kregen we deze week een ware…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.