Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single James Blake – “If The Car Beside You Moves Ahead”

Enkele uren geleden schonk James Blake ons een spiksplinternieuwe single: de koning van de synthesizer bevestigt hiermee opnieuw zijn troonplaats. Op de dag van kerstavond verraste hij zijn fans al eerder met een cover van “Vincent” van Don McLean. Deze ontroerende ballade deed ons watertanden naar meer. Dit kregen we doordat hij enkele weken geleden meewerkte aan “King’s Dead” van Jay Rock waarin ook Kendrick Lamar en Future present zijn. Het is echter twee jaar geleden dat we nog eens solowerk van hem ontvingen na zijn laatste album The Colour in Anything. Vandaag kwam onze stoutste wens in vervulling door dit nieuwe nummer. Hij bracht dit gisterenavond voor het eerst op een liveshow van BBC Radio 1 waarop ook Moses Sumney aanwezig was.

“If The Car Beside You Moves Ahead” laat de meer experimentele James Blake zien uit zijn eerste mixtapes en EP’s. Liefkozers van het eerste uur zullen dit subliem staaltje electro aardig weten te smaken. Wilde klanken kaatsen in het rond tot een synchroon, melodieus geheel zoals alleen James Blake dit kan. Het zijn vooral de straffe downtempo beats die dit nummer zoveel kracht bijstaan. Ook de vocale klanken ‘If the car beside you moves ahead. As much as it feels though you’re dead. You’re not going back’ zinderen na een eerste luisterbeurt meteen door je hoofd, wachtend op een reflectie naar de diepere betekenis. Wie een ticket voor Kendrick Lamar heeft kan dit muzikaal wonder live horen in het Sportpaleis op 27 februari. Blake vult namelijk het voorprogramma in van Kendricks Europese tour. Nu enkel nog ‘fingers crossed’ voor een nieuw album.

Facebook / Instagram

26 januari 2018

About Author

Ann-Frédérique Lorquet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief