Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack White – “Corporation”

Eerder deze maand kregen we van Jack White al het heuglijke nieuws dat hij op 23 maart een nieuwe plaat in de rekken komt stallen én weer aan het touren slaat, passage op Rock Werchter inbegrepen. Met single “Connected By Love” en diens b-side “Respect Commander” loste hij ook het eerste materiaal uit Boarding House Reach. Het eerste ademt gospel en soul, op het tweede experimenteert hij meer met gitaar richting ouder werk. White’s hoofd barst vaak open van de ideeën en inspiratie, zo bewees hij in het verleden al met zijn verschillende projecten en twee soloplaten, waarin steeds een gamma aan invloeden en te bewandelen paden te horen zijn.

Dat Jack White nog niet uitgewandeld is en het muzikale spectrum wil blijven exploreren, bewijst nieuwe single “Corporation”. Die lijkt als een meer vertrouwd nummer van de Amerikaanse klasbak te gaan klinken, met een riff geënt op gitaar en piano. Niets is echter minder waar, want al snel barst het nummer los in een vibe van exotische percussie, (electro)funk en jazzy baslijn. Een bont allegaartje, maar naar onze mening werken die elementen perfect samen. Dat verder in het nummer ook wat vintage Jack White gitaarlicks aanwezig zijn, doet het gevoel dat we aanwezig zijn op een energieke jamsessie enkel nog maar toenemen. Een jamsessie waaraan enkel muzikanten met een broek vol goesting aan deel mogen nemen.

Dat jamgevoel reflecteert zich ook in de weinige lyrics die te vinden zijn op de single. ‘Who’s with me?’ vraagt White zich af en toe luidop af tussen de groovy en funky passages. Alsof hij zijn muzikanten nog eens extra wil aanporren om een trapje hoger te gaan. Hij zegt in het nummer misschien wel dat hij overweegt om een bedrijf op te starten, maar als je het ons vraagt heeft hij hier gewoon al een heuse funky fabric neergepoot. Met “Corporation” schiet Jack White dus opnieuw diverse richtingen uit, en dat maakt ons alleen maar meer benieuwd wat we allemaal zullen horen op Boarding Reach House!

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Hideous @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Rock met een doel

Wie de Belgische muziekscene een beetje volgt, kan niet om Hideous heen. De band maakt een snelle opmars door. In februari bracht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dea Matrona - "Stuck on You"

2024 zou wel eens het jaar van Dea Matrona kunnen worden. Het powerduo uit Noord-Ierland maakte in 2022 al furore op The…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JJ Grey & Mofro - “The Sea”

Fans van JJ Grey & Mofro hadden de hoop al bijna opgegeven, maar na acht lange jaren sinds het uitbrengen van Ol’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.