AlbumsRecensies

Yungblud – Yungblud (★★★★): De provocerende sound van de toekomst

Yungblud is nu al één van de ontdekkingen van het nog jonge jaar. Zijn nummer “I Love You, Will You Marry Me” wordt momenteel grijsgedraaid op de radio en hij is momenteel op een Europese tour die hem nog maar net naar Hasselt bracht. Zijn muziek wordt wel vaker vergeleken met die van de Arctic Monkeys, maar bezit veel meer een eigen stijl. Nu is er eindelijk een eerste EP met drie nummers die al uitgebracht werden en twee nieuwe die we nog niet kenden.

In stijl openen, doet het nummer “King Charles”, het eerste nummer dat Yungblud op de wereld losliet. Dankzij een lekkere basslijn en de leuke ‘pam, pam, pam’s’ worden we meteen goed gezind. Dan is het de beurt aan het mega catchy “I Love You, Will You Marry Me”, een oorworm van jewelste en de doorbraak van Dominic Harrison, de echte naam van mister Yungblud. Het nummer is momenteel niet van de radio weg te denken en dat is meer dan terecht.

‘Energiebom’ is het ideale woord om “Tin Pan Boy” te beschrijven. De strakke gitaar en het hoge tempo van het nummer weten meteen aan te spreken en dat zeker in combinatie met zijn ruig stemgeluid. Dat Yungblud bovendien over een groot zelfvertrouwen en een zekere nonchalance beschikt, is te zien in zijn strakke optredens en zijn clips.

Yungblud’s sound is een mix van Hip Hop en rock wat ervoor zorgt dat de Brit vaak vergeleken wordt met landgenoten zoals Jamie T en Arctic Monkeys. Ook opvallend: Yungblud haalde op lyrisch vlak heel wat inspiratie bij Nobelprijs-winnaar Bob Dylan en The Beatles, naar wie hij vooral vroeger heel vaak luisterde.

De laatste twee nummers zijn meteen de ‘nieuwkomers’. “Polygraph Eyes” weet ondanks wat minder gitaar en wat meer hip hop-invloeden te overtuigen en dat doet ook de tekst. Het nummer gaat namelijk over aanranding, een thema dat volgens Dominic besproken en afgekeurd moet worden. Afsluiter van dienst is het eveneens provocerende en kritische “Anarchist”. Strak nummer met leuke stemmeffecten.

De jonge Brit slaagt er met zijn allereerste ep in ons helemaal te bekoren. De ep bevat heel wat catchy vibes en heeft een enorm hoog energiegehalte. De nummers kunnen daarom niet anders dan blijven hangen. Als eerste wapenfeit mag deze debuut-ep meer dan tellen en we zijn alvast benieuwd wat Yungblud nog zo in de pijplijn heeft staan voor ons.

Facebook / YouTube

2050 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop maakt affiche van 2024 af met o.a. YUNGBLUD, MEUTE, Sea Girls en 18 anderen

Nadat gisterenavond Rock Werchter de laatste namen aan de affiche toevoegde voor komende zomer, volgt vandaag ook Pinkpop. Eerder kondigde het Limburgse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "When We Die (Can We Still Get High?)" (feat. Lil Yachty)

YUNGBLUD is er niet vreemd van om muzikale werelden met elkaar te laten botsen. Als een soms wel onnavolgbare Britse stuiterbal wist…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.