Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fleddy Melculy – “668” Feat. King Hiss

Metal en hel, het is een combinatie die eens te vaak voor komt. Ze doet ook Fleddy Melculy niet vreemd en voor “668” krijgen ze hulp van die andere metalband King Hiss. Het resultaat is een geniale metalsong die alle kanten uitgaat maar vooral toont dat Fleddy Melculy naast grapjes ook strakke muziek kan maken. Voor de videoclip krijgen ze hulp van onder meer Dikke Dennis en Franky De Smet Van Damme om zo weer een leuk verhaal te vertellen.

Deze zomer zagen we Fleddy Melculy aan het werk op de Lokerse Feesten. We maakten toen de vergelijking met Tenacious D, een Amerikaanse metalband die zichzelf ook niet te serieus neemt. Het lijkt er op dat die invloed niet van de pot gerukt is, want in de video voor de nieuwste Fleddy Melculy single zien we zelfs een kleine referentie naar de band. Er speelt een duivel mee en die wordt gespeeld door Franky De Smet-Van Damme. Wie The Pick Of Destiny zag, weet dat hij hiermee de Dave Grohl van België speelt.

Nu over naar het nummer. Het lijkt er op dat “668” het meest aanstekelijke is dat de band tot dusver al deed. Dat heeft ook Stubru opgemerkt want het nummer zit nu al in de playlist. De lyrics zijn weer hilarisch, want het gaat over de buurman van ‘the beast’, een referentie naar die andere metalband Iron Maiden. Die eighties vibe horen we ook terug, wat het net een zeer plezant en toegankelijk nummer maakt. De Nederlandstalige vocals van King Hiss en de gitaarsolo’s zijn een heel goeie meerwaarde en zorgen er voor dat het nummer nog strakker uit de hoek komt.

“668” komt op De Kerk Van Melculy, een dubbelalbum dat op 16 februari verschijnt.

3183 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Fleddy Melculy - And just niks for all (★★): And just niks speciaal aan

Je weet dat je naar Fleddy Melculy luistert als een nummer dat nergens over gaat het meest diepzinnige is op de nieuwe…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Andries Beckers: 'Bij ons moet het kunnen gaan van Ayco Duyster tot De Romeo's'

Wat in de nillies exclusief bedoeld leek te zijn voor Apple iPod-eigenaars en amateur-radiomakers, groeide de afgelopen twee jaar uit tot het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Off The Cross - Enjoy It While It Lasts (★★★★): Mooi en meedogenloos

In plaats van platgewandelde wegen te betreden, streeft de Antwerpse metalband Off The Cross ernaar om consequent andere stijlen toe te voegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.