Nieuwe singles

Nieuwe single Jay Rock ft. Kendrick Lamar, Future & James Blake – “King’s Dead”

Nieuwe singles

Nieuwe single Jay Rock ft. Kendrick Lamar, Future & James Blake – “King’s Dead”

Top Dawg Entertainment heeft 2018 in een stevige houdgreep en is niet van plan om snel los te laten. Het label scoorde vorig jaar met Kendrick Lamar’s DAMN. en SZA’s CTRL. Dit jaar zouden er albums van Schoolboy Q en Jay Rock volgen, maar de grootste verrassing kwam er met de aankondiging dat Lamar en Top Dawg Entertainment-CEO Anthony Tiffith de soundtrack van de Marvel film Black Panther gaan produceren. Of hetzelfde geldt voor het acteerwerk laten we in het midden, maar de muziek zal alvast gebracht worden door een sterrencast!

Vorige week loste het label de lead single voor de film; “All The Stars” is een dromerige en aanstekelijke back-and-forth tussen Kendrick en SZA. “King’s Dead” is zo mogelijk nog beter. Met Jay Rock, Kendrick Lamar, Future en James Blake is het nummer een samenwerking van de hoogste klasse. Voeg daar productie van Mike Will Made-It en Teddy Walton aan toe en je krijgt een regelrechte knaller. De typische oppeppende beat, de subtiele piano instrumental en de overgang naar het tweede deel van het nummer zijn om duimen en vingers bij af te likken.

Het nummer is tevens de eerste single van het nieuwe album van Jay Rock, zonder twijfel het meest ondergewaardeerde lid van Top Dawg Entertainment. Zijn verse doet ons beseffen hoe klaar we zijn voor de opvolger van zijn debuut 90059. Er is niemand die we liever ‘lil bitch’ horen rappen dan Jay Rock in dit nummer. Hoewel het een gewaagde keuze is om Future aan topduo Lamar en Rock toe te voegen, past hij hier toch mooi in de puzzel. Zelfverzekerd gaat hij mee in de speelse flow die zijn collega’s voor hem uitrollen en met een high-pitched stem doet hij er nog een schepje bovenop.

Het tweede deel van het nummer wordt ingeleid door James Blake, gevolgd door een hardere beat waarop Kendrick Lamar zijn ding doet. Het nummer mag dan officieel wel op Jay Rock z’n naam staan, maar Lamar gaat zoals gewoonlijk met alle aandacht lopen. Heerlijk hoe hij zijn vaak complexe raps zo moeiteloos stoer doet klinken.

Black Panther komt in de zalen op 16 februari, naast kijkplezier wensen we je vooral ook heel veel luisterplezier!

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube / SoundCloud

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Kendrick Lamar en Central Cee naar Les Ardentes 2023!

Nadat eerder deze week al Travis Scott werd aangekondigd voor Les Ardentes, krijgen we nu met Kendrick Lamar de tweede headliner voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rihanna - "Born Again"

Zes jaar lang werd het geduld van Rihanna-fans op de proef gesteld. Op muzikaal vlak dan toch, want stilzitten staat niet echt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.