Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Karen O – “Yo! My Saint” (feat. Michael Kiwanuka)

Modehuis Kenzo bracht eerder deze dag een kortfilm uit ter promotie van hun lente-zomer collectie van 2018. Voor de soundtrack hiervan kregen ze de hulp van Karen O, die we kennen als de frontvrouw van de Amerikaanse band Yeah Yeah Yeahs. Het nummer “Yo! My Saint” vormt de blauwdruk van de kortfilm. Deze film vertelt het verhaal van een fotograaf die verlangt naar zijn muzes.

Niet alleen horen we Karen O aan het werk in deze song, ze kreeg de hulp van de Britse zanger Michael Kiwanuka. Zijn warme soulstem geeft in samenwerking met dreigende gitaarakkoorden en percussie een angstaanjagend gevoel. Dat gevoel wordt helemaal weggevaagd op het moment dat Karen O invalt. Zij zorgt voor een bijna funky wijziging in het nummer. Kiwanuka en Karen O hun stemgeluid sluit voor dit nummer perfect aan op elkaar en zorgen zo voor de juiste spanningen. Naar het einde toe neemt die spanning af en blijft enkel de vrouwelijke stem over, deze sterft samen met een beperkt gitaar akkoord uit.

Facebook / Instagram / Website

11 januari 2018

About Author

Katrijn Vermoesen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief