Nieuwe singles

De Grote Beren Van Morgen 2018: Ms Banks & K1D

Nieuwe singles

De Grote Beren Van Morgen 2018: Ms Banks & K1D

We liepen afgelopen jaar met honingpotten rond en kwamen zo oog in oog te staan met beren. In 2017 waren het nog kleine beren, maar volgens ons hebben deze beren alles in huis om in 2018 door te breken. Hun eerste optredens, singles of ep’s zijn maar een topje van de ijsberg van hun immens talent, waarvan we hopen in 2018 meer en meer te zien. Tien internationale en tien Belgische acts kreeg je reeds voorgeschoteld en vandaag komen hier twee toppers bij. Nieuwe rapster Ms Banks en Belgische hiphop-genie K1D.

MS Banks

South London, het mekka voor trendy hiphop, heeft er weer een ster bij. Ms Banks is dé nieuwe rapster die in 2018 ‘hot in business’ kan worden. In 2017 verraste ze ons met zes songs, waarvan “OMG”, “Bangs” en “Day Ones” onze favorieten zijn. Op 11-jarige leeftijd schreef ze haar eerste liedjes en bleef ze schrijven tot ze eindelijk de studio in dook om haar eerste songs op te nemen. Haar eerste optredens gaf ze op een open mic en dat het publiek uit zijn dak ging, kan alleen maar goeds laten vermoeden.

Ms Banks maakt geen vernieuwende muziek, maar weet toch verfrissend over te komen. Haar songteksten zijn slim in elkaar gestoken en ook de beats komen smooth over zoals je dat van een hiphopster verwacht. Haar talent werd reeds door NME opgepikt en rap superster Nicki Minaj gaf toe dat ze verzot is op de jonge Britse. Cardi B, de rapster van megahit “Bodak Yellow”, was eveneens overtuigd van haar talent en nam haar mee op tour. Haar singles zijn echte bangers en we kunnen niet wachten op hetgeen ze in 2018 voor ons in petto heeft.

K1D

Belgische hiphopfans zullen K1D ongetwijfeld kennen. De Belg met Senegalese roots zorgt al een tijdje voor furore in de Belgische hiphopwereld. Zijn samenwerking met Woodie Smalls “Tokyo Drift” behaalde ondertussen al meer dan 2 miljoen views op YouTube heeft, maar ook zijn eigen videos doen het goed. Zijn videoclips op YouTube doen bij hiphop fans de ronde en vooral “Midnight”, een samenwerking met Jazz Maeson, valt in de smaak. In 2017 schonk hij ons zeven parels van topsongs, die we het liefst op maximumvolume horen!

K1D was een tijdje de guestartist van Woodie Smalls en speelde zo op andere SXSW, Pukkelpop en Best Kept Secret. Nu stapt hij uit de schaduw van zijn maat en wil hij van 2018 zijn grote doorbraakjaar maken. Op 5 januari kwam zijn nieuwe single “Gossip” uit en die bleek meteen een topper de zijn. Hij tekende bij Sony Music Belgium en kan hierdoor verwachten dat zijn carrière snel in een stroomversnelling kan komen. Hij heeft de sound die veel rappers willen, maar niet hebben en zal hiermee al snel aan de top staan!

De Grote Beren Van Morgen 2018:

Lo Moon & Portland

Lewis Capaldi & Blu Samu

Col3trane & Yusuf

Emily Warren & Angèle

TOUTS & Danny Blue And The Old Socks

Maddy Jane & Josefien Deloof

Sam Fender & Amery

Bloxx & Sunflower

Grace Carter & Fortress

Stereo Honey & Vaal

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

21 Savage - american dream (★★★★): Smaakpalet aan stijlen met eigenwijze flows

Het is eindelijk zover; na zes jaar wachten is 21 Savage er met een nieuw soloalbum. Hoewel hij regelmatig samenwerkt met grote…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Tantor"

De Amerikaanse hiphopveteraan Danny Brown is ondertussen 42 jaar oud, toch lijkt de vervaldatum van zijn carrière nog lang niet bereikt. Eerder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jazz Brak - "SABLES MOUVANTS" (feat. Absolem)

Na de krachtige soloplaat die Jazz Brak eerder dit jaar uitbracht, komt hij nu met nieuw solowerk. Dit keer nodigt Jazz de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.