Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hookworms – “Static Resistance”

Hookworms zet hun evolutie naar een meer elektronische sound verder met hun tweede single “Static Resistance” van het aankomende album Microshift. De band verbaasde een tijdje terug op positieve manier met “Negative Space”, hun eerste single in vier jaar. Een nummer met een enorm dansbare elektronische hoek (een Hookworms hoek als het ware) waar de krautrock iets meer naar de achtergrond werd geschoven.

“Static Resistance” behoudt het adjectief dansbaar, maar is wel een pak rechtlijniger dan de eerste single en leunt zo wat dichter aan bij het vorige werk. De aandachtige luisteraar merkt echter wel een verschil in ondertoon op; het nummer bezit de kenmerkende drive die de band heeft, maar is een pak toegankelijker dan hetgeen er op The Hum uit 2014 te horen was. Ergens horen we ook een gelijkenis met Arcade Fire, kan dat? Als deze trend van sterke singles zich voortzet wordt het uitkijken naar 2 februari wanneer Microshift uitkomt. Vier dagen later kan je de band aan het werk zien in NEST, een aanrader.

Related posts
AlbumsOude Bekenden

Hookworms - Microshift (★★★★): Muzikale vooruitgang en positieve vibes

Na het met succes onthaalde Pearl Mystic en het even succesvolle The Hum, doet Hookworms een derde worp naar een geslaagde langspeler…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hookworms - "Negative Space"

Op 2 februari brengt Hookworms een derde album uit. De band uit Leeds brengt met Microshift eindelijk een vervolg op The Hum uit 2014….
Nieuwe singles

Leffingeleuren: De eindbalans

Het pittoreske dorp Leffinge werd dit weekend weer omgetoverd tot het gezelligste festivalterrein van België. Omdat een festival niets in zonder een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.