Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single BØRNS & Lana Del Rey – “God Save Our Young Blood”

Twee dagen in het nieuwe jaar en de muziekwereld kreeg er een parel van formaat bij. De Amerikaanse singer-songwriter BØRNS heeft voor zijn nieuwe plaat Blue Madonna, die vanaf 12 januari in de rekken ligt, de koningin van de melancholie Lana Del Rey kunnen strikken. De excentrieke zanger met zijn lange manen bracht in 2014 zijn eerste solosingle uit en in 2015 volgde zijn debuutplaat Dopamine. In België bereikte hij het grote publiek nog niet en speelde de ‘prince of glam rock’, althans zo wordt hij toch betiteld,  in een uitverkochte Witloofbar in de Botanique. Het cv van BØRNS staat echter ook vol met megafestivals zoals Coachella of Lollapalooza waar hij de afgelopen jaren mocht spelen. Zijn nieuwe plaat moet zijn definitieve doorbraak worden en met zijn nieuwe single zou dat geen probleem mogen zijn.

“God Save Our Young Blood” heet die nieuwe single, die meteen ook de vierde single is van de volgende week verschijnende plaat Blue Madonna. Niet alleen de titel is dramatisch, maar ook het nummer op zich. Lana Del Rey kreeg geen solostrofe of refrein, maar zingt het hele nummer met BØRNS mee. Dat zij een absolute meerwaarde voor het nummer is, wordt meteen duidelijk vanaf de eerste zinnen. Het nummer is het meest radiovriendelijke nummer van BØRNS tot nog toe en daarom hopen we ook dat het nummer de playlisten van enkele radiozenders haalt. Dat zijn samenwerking met wereldster Lana Del Rey, die in April in het Sportpaleis staat, hem nog deuren zal openen kan niet anders. Een verslavend nummer dat ons jaar niet beter kon laten beginnen!

Website / Facebook / Twitter / Instagram

3 januari 2018

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief