Live, Recensies

Franz Ferdinand @ The Flame: hét warmste optreden van de week

Gisterenavond gaven de mannen van de schotse rockband Franz Ferdinand het warmste van zichzelf tijdens hun optreden in The Flame van Music For Life. Frontman Alex Kapranos trakteerde het publiek de hele show lang op iets foutere danspasjes en geweldige hits.

Franz Ferdinand is terug van weggeweest. Hun laatste album Right Thoughts, Right Words, Right Action dateert van 2013 en bevat de ene hit na de andere. In februari komt de band met een nieuwe plaat die de verwachtingen na de release van titeltrack “Always Ascending” al heel hoog legt.

De band opende met “No You Girls” waarmee ze de tent meteen meekregen. De muzikanten smeten met schitterende gitaar-en drumstukken terwijl Alex Kapranos à la foute playboy daar kristalhelder boven zong. Daarna sprak hij het publiek meteen toe met enkele schattige woordjes Nederlands, waarop hij beloond werd met een gigantisch applaus.

Ook tijdens “The Dark of The Matinee” ging het publiek wild op de ondertussen gevestigde tonen van het lied. En zo volgden wel meer hits die warm onthaald werden waarop het enthousiasme van de band op het podium ook groeide. Tijdens “Love Illumination” werd tot achteraan in het publiek enthousiast meegezongen en -gedanst, terwijl Kapranos het publiek bleef trakteren op vreemde armzwengels en lovende woorden. Hij was duidelijk erg enthousiast en moest ook het beste van zichzelf tonen bij deze showcase. De man bleef zich dan ook constant inleven en sprong hier en daar al eens een gigantisch gat in de lucht.

De finale werd ingezet met “Take Me Out”, hét nummer van Franz Ferdinand. Het publiek juichte de eerste tonen meteen toe en toen Alex Kapranos en de jongste bandleden Julian Corrie en Dino Bardot naar de aanloop van het refrein alledrie meesprongen op het ritme van hun muziek, was niemand in de zaal nog te stoppen. Daarna volgde hun nieuwste single, “Always Ascending”, met de rustige intro die live gezongen werd door Kapranos en Bardot, en zoals vaak bij Franz Ferdinand, volgde de plotse verandering van de melodieën van het lied en ontplofte er een feestje.

View this post on Instagram

🔥 #stubru #theflame #franzferdinand #takemeout

A post shared by jitskeneirinck (@jitskeneirinck) on

Na de ‘relatief” rustige afsluiter “Ulysses” kan maar een iets gezegd worden: Franz Ferdinand is terug en wij kunnen niet wachten op hun nieuwe plaat die op 9 februari uitkomt. De band lijkt herboren met twee jonkies erbij en ze staan ook vol energie op het podium. Een frisse wind kan al eens deugd doen en in Puyenbroeck was dat een heuse vlam, meer van dat op 28 februari in Vorst Nationaal.

Setlist:

No You Girls
Paper Cages
The Dark Of The Matinee
Don’t You Worry Tonight
Walk Away
Lazy Boy
Love Illumination
Michael
Glimpse Of Love
Feel The Love Go
Take Me Out
Always Ascending
Ulysses

Facebook

23 december 2017

About Author

Lotte Coolen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief