Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Billie Eilish – “&burn” (Feat. Vince Staples)

De volgende popster Billie Eilish is amper 15 jaar oud en dat durf je wel eens te vergeten als je haar muziek hoort. De jonge singer-songwriter uit Los Angeles werkte voor haar nieuwe single “&burn” samen met niemand minder dan rapper Vince Staples. Ze bewijst hiermee dat hokjesdenken in genres echt niet meer van deze tijd is. In augustus verscheen haar debuut EP don’t smile at me.

Een aantal jaren geleden leek het wel de ‘norm’ om in elke goeie pop track een stukje rap te verwerken, maar anno 2017 is dat zeker geen must meer. Toch weten Eilish en Staples een heel smooth geheel te creëren, waarin alle elementen elkaar mooi aanvullen. De zanglijn in “&burn” doet hier en daar wat denken aan Lana Del Rey. Een invloed die ook in eerder werk van de Amerikaanse terug te vinden is. In de overgang van rap naar zang, stelt Billie zich heel kwetsbaar op. Een volwassen sound in het lichaam van een tienermeisje. En ook tekstueel uit deze maturiteit zich, je kan maar beter geen ex-lover zijn van Billie Eilish.

Op vrijdag 23 februari staat Billie Eilish in de Botanique, dat concert is wegens een grote vraag naar tickets verplaatst naar de Orangerie.

Facebook / Twitter / Website

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dora Jar - "Bumblebee"

Op een dag waarop Beyoncé een nieuw album dropt, is het voor heel wat artiesten moeilijk om de aandacht naar zich toe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shania Twain - "Not Just A Girl"

Sommige artiesten hoeven niet meer te bewijzen waartoe ze in staat zijn omdat ze al zoveel bereikt hebben. De Canadese singer-songwriter Shania…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Billie Eilish - "TV" & "The 30th"

Nieuwe muziek uitbrengen zonder daar maar enige indicatie voor te geven; het is alleen weggelegd voor de allergrootste. Dat Billie Eilish daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.