Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single N.E.R.D. – “Don’t Don’t Do It” ft. Kendrick Lamar

In de aanloop naar hun langverwachte album No One Ever Really Dies, loste de driekoppige groep N.E.R.D. zopas een derde single, met niemand minder dan Kendrick Lamar. De titel en het refrein van het liedje verwijzen naar het soort incident dat al meer dan eens de aanleiding vormde voor nieuwe muziek. Keith Lamont Scott was een 43-jarige Afro-Amerikaan die vorig jaar in North Carolina doodgeschoten werd door een politie-agent. Op de videobeelden die zijn vrouw maakte, hoor je haar herhaaldelijk ‘Don’t do it, Don’t don’t do it!‘ roepen.

Het nummer begint nochtans met een fijne jazzy intro, waar we trouwens Frank Ocean voor te danken hebben. Na een halve minuut slaat de sfeer echter onherroepelijk om naar een up-tempo nummer waarin het geweld als het ware losbarst. N.E.R.D. staat erom bekend verschillende genres zoals hiphop, funk en rock met elkaar te vermengen. Dit nummer zou zonder de context en door de combinatie van dynamische gitaren, Pharrell’s old-school stemgeluid en de ‘Don’t Don’t do it!’ kreten evengoed een feel-good rocknummertje uit de eighties kunnen zijn.

Hoewel het niet de eerste keer is dat Pharrell Williams en Kendrick Lamar samenwerken (je hoort Pharrell onder meer op de hook van “Alright“) en de problematiek Lamar nauw aan het hart ligt, is het toch niet meteen het soort nummer waar je zijn inbreng zou verwachten. Maar hij zou zijn naam niet waardig zijn als hij het nummer niet binnenstapt als een baas in zijn eigen bedrijf. Onmiddellijk begint hij te spelen met tempo, rijm en toonhoogtes. Als Kendrick Lamar een boodschap wil overbrengen, dan haalt hij alles uit de kast om je te laten luisteren.

No One Ever Really Dies verschijnt morgen en brengt naast Kendrick (die trouwens ook op het nummer “Kites“ te horen is) nog heel wat onder goed gezelschap met zich mee. Zo zijn onder meer Rihanna, Future, Ed Sheeran en André 3000 ook onderdeel van het album. N.E.R.D. heeft de kunst van een comeback maken helemaal onder de knie.

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube/ SoundCloud

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramzi - "Onbeschrijfelijk" (feat. Freddie Konings & Zwangere Guy)

België blijft verbazen in de Nederlandse hiphopscene. Het alom bekende TopNotch maakt hoe langer hoe meer ruimte voor Vlaamse rappers. Vandaag nemen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BADBADNOTGOOD & MF DOOM - "The Chocolate Conquistadors"

Veel horen we niet meer van veteraan MF DOOM, maar als de stripgeobsedeerde gemaskerde MC nog eens uit zijn (bat)cave komt, is…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Kendrick Lamar ruilt Rock Werchter voor Les Ardentes

De festivalzomer van 2021 lijkt nog veraf, maar heel wat organisaties zijn nu al druk in de weer om er na een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.