LiveRecensies

IAMDDB @ AB Club: Fuck mainstream!

LiveRecensies

IAMDDB @ AB Club: Fuck mainstream!

De Britse rapster IAMDDB kent momenteel een stijgende populariteit. Nadat ze in oktober SZA op Bryson Tiller’s tour verving, werd ze afgelopen week door de BBC op de longlist van BBC Sound Of 2018 gezet. Dat ze de nieuwe hiphopsensatie is, tonen haar twee uitverkochte sets die ze op één avond in de AB Club speelt. Haar derde EP, Hoodrich, Vol. 3 zit vol met bops (het nieuwe, Engelse woord voor een oorworm) en hiervan presenteerde ze maar al te graag enkele songs in Brussel. Hou ze maar in de gaten want deze dame zal 2018 overnemen, althans dat denken we toch na haar sterke set in de AB Club.

Blu Samu, afkomstig uit Antwerpen, maar tegenwoordig Brusselaar, mocht de (vroege) avond op gang viben en deed dat fantastisch. Haar muziek viel bij het publiek meteen in de smaak, wat wellicht te verklaren valt doordat haar muziek in dezelfde lijn ligt als die van IAMDBB. Ze rapte en zong haar nieuwe nummers in een al goed gevulde AB Club en nodigde haar vrienden van Le 77 uit om samen een liedje te brengen. Blu Samu kreeg 25 minuten om het beste van haarzelf te geven en ze deed dat enorm goed.

IAMDDB is misschien wel dé nieuwkomer die je in 2018 in het oog moet houden. De AB Club reageerde in ieder geval euforisch toen hare majesteit (zo wordt ze door haar entourage betiteld) het podium op marcheerde. Het feest kon dankzij het meer dan enthousiaste publiek van start gaan en miss IAMDDB knalde er op los. “Keep It G” vormde al snel een eerste hoogtepunt van haar set. ‘Fuck mainstream’ liet ze ons weten toen ze verklaarde dat de song op Soundcloud blijft en niet op iTunes zal belanden. Het was maar één van de opmerkelijke en vooral hilarische uitspraken die de Britse maakte.

Ze droeg het nummer “Pussycat” op aan alle aanwezige ladies en voegde er ‘Our pussies make the world turn!’ aan toe. De ladies konden de song goed smaken net zoals het aanwezige testosteron geweld. Even later vertelde ze dat de song “Dripcity”, die op haar tweede EP, Vibe, Vol. 2 staat, de song is waar ze het liefst op smoort. Het publiek deed dat klaarblijkelijk ook en kon op het trippy hiphop nummer even wegdromen (met of zonder het één of ander in de hersenen).

Alles wat voor “Shade” gebeurde, was slechts een opwarming, want met dit nummer ging het dak eraf. Met honderden lichtjes in de lucht begon de jonge dame aan haar beste en meest bekende hit. De jonge aanwezige hipsters rapten maar al te graag mee en kregen omdat ze dat zo goed deden nog een kans om alles te geven. “Shade” werd nog een keer ingezet en IAMDDB riep een fan op podium die de micro even mocht overnemen. “More”, een song op Hoodrich, Vol. 3, volgde en stelde eveneens niet teleur. Om het publiek te bedanken voor hun ongelofelijke enthousiasme besloot ze “Shade” nog eens te brengen. Was u in Brussel en voelde u de aarde beven? Dan valt dit te verklaren door de setafsluiter van IAMDDB waarbij iedereen meesprong alsof het de laatste keer was.

IAMDDB toonde in één uur wat ze kan en dat is meer dan een beetje rappen. Ze is een entertainster en zou ook prima als komiek kunnen werken (als we naar haar bindteksten luisteren alleszins). Ze had nog meer werk uit haar megaschijf Hoodrich, Vol. 3 kunnen zingen, maar de drie keer dat we “Shade” te horen kregen maakten dat helemaal goed! De zangeres die een kruising is van Jorja Smith en Cardi B is zonder twijfel een ontdekking die de mainstream in 2018 de weg zal wijzen. Fuck Mainstream!

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Jack Vamp & The Castle of Creep @ Ancienne Belgique (AB Club): Zwoel, funk en indierock

Velen onder ons leerden Jack Vamp & The Castle of Creep kennen toen de band rond Arthur Boussiron vorig jaar De Nieuwe…
InstagramLiveRecensies

Martha Da’ro @ Ancienne Belgique (AB Club): De perfectie loslaten

De rijzende ster die Martha Da’ro een paar jaar geleden was, verdween na de release van haar debuut-ep Cheap Wine & Paris…
InstagramLiveRecensies

Goose (US) @ Ancienne Belgique (AB Club): Zweven en vliegen

Als je de naam Goose hoort, dan denk je als Belg spontaan aan onze landgenoten met de Belpopklassieker “Synrise”. Sinds enkele jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.