Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe Single AK The Savior – “Melting AMETHYST”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe Single AK The Savior – “Melting AMETHYST”

Akeem Joseph, beter bekend als AK The Savior, is de helft van het rapduo The Underachievers. De groep rondde onlangs hun Amerikaanse Renaissance tour af en voor ze in februari naar Europa komen, concentreren beide rappers zich nog even op hun solo-projecten. Met “Melting AMETHYST” brengt AK voor het eerst in meer dan een jaar opnieuw een eigen nummer uit.

The Underachievers staan bekend om hun rauwe, hard-hitting stijl in combinatie met vloeiende teksten. Wanneer ze elk apart iets ondernemen en solo voor de volle 100% instaan voor het creatieve proces, is het dan ook interessant om te horen welke invloeden ze integreren in hun muziek. Op “Melting AMETHYST” maakt AK gebruik van minimalistische instrumentals die ietwat oosters getint zijn. In combinatie met zijn ruwe, diepe stem voelt dat perfect aan. The Savior zweeft op een snedige manier over het nummer zonder echt te overdrijven in zijn tempo. Voor de hook grijpt AK terug naar een oude gewoonte: hij verzwaart zijn stem waardoor het lijkt alsof er iemand anders het refrein rapt. Het doet wat denken aan het nummer “Golden Flowers part II”, zeker omdat ook op dat nummer de instrumentals een oriëntaals getint zijn.

Zowel AK The Savior als Issa Gold zijn hevige aanhangers van spiritualiteit, de naam”‘Melting AMETHYST” verwijst daar ook naar. Een Amethist is een kristal van een mineraal en wordt al duizenden jaren als een erg waardevolle steen beschouwd. Volgens sommige legendes is de steen een krachtig middel tegen tovenarij, anderen zeggen dan weer dat de steen je beschermt tegen alle mogelijke soorten roes en je op het rechte pad houdt. De lyrics maken duidelijk dat AK de Amethist als een wapen ziet: “Amethyst stone let it hang, I got the power so I let it bang.”

Op 22 februari 2018 treden The Underachievers op in VK, info en tickets vind je hier.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…
AlbumsRecensies

Keshi - GABRIEL (★★★): Een eenkoppige boyband met een vleugje hiphop

We hebben eigenlijk geen idee hoe keshi al die jaren van onze muzikale vangnetten wist te ontsnappen, maar we hebben hem nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.