Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2018 maakt longlist bekend

Naar jaarlijkse gewoonte selecteert de BBC een aantal nieuwe beloftevolle artiesten en bundelt deze in een longlist met als titel “BBC Sound Of”. Dat deze longlist, waarbij RAY BLK vorig jaar helemaal vanboven stond, een grote stap betekent in de carrière van de winnende artiesten is inmiddels duidelijk. Onder de vorige winnaars prijken namen zoals Adele, Sam Smith en 50 Cent. Die winnaar wordt door een vakjury bestaande uit 170 beduidende figuren in de Briste muziekbranche gekozen en mag zich gedurende één jaar lang meest beloftevolle artiest noemen.

Ook dit jaar zijn er weer een aantal artiesten die bij sommigen onder ons een belletje doen rinkelen. Zo staan bijvoorbeeld Khalid, die stilaan de wereld verovert en al een grote hit wist te scoren met “Location” en Sigrid, één van onze favoriete pop-prinssesjes van het laatste jaar in de lijst. Wat opvalt is dat we dit jaar versterkt (vrouwelijke) popartiesten voorgeschoteld krijgen waaronder de Amerikaanse Billie Eilish, die zich met amper 16 (!!!) levensjaren op de teller de jongste geselecteerde ooit mag noemen. Ook dit jaar zijn er een aantal ‘underdogs’ waaronder de uit Japan afkomstige Lefto-lieveling Yaeji, Rex Orange County die we al op het recente album van Tyler, The Creator te horen kregen en niet te vergeten Pale Waves.

Maak vandaag (voor het eerst) kennis met de supersterren van de toekomst

Alma (Finland):

Billie Eilish (VS):

IAMDDB (UK):

Jade Bird (UK):

Khalid (VS):

Lewis Capaldi (UK):

Not3s (UK):

Nilüfer Yanya (UK):

Pale Waves (UK):

Rex Orange County (UK):

Sigrid (Noorwegen):

Sam Fender (UK):

Superorganism (VS):

Tom Walker (UK):

Yaeji (VS):

Yxng Bane (UK):

Wie uiteindelijk zich tot BBC Sound Of 2018 mag kronen komen we op 12 januari te weten.

27 november 2017

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief