Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

PREMIERE: Nieuwe single Neufchâtel – “Aliyah”

Brussel lijkt steeds meer en meer het epicentrum te worden van een nieuwe beloftevolle generatie van muzikanten. Niet enkel de hiphop scene maar ook de rock ’n roll scene boomt zoals nooit tevoren. Onderdeel van deze nieuwe scene is de uit Sint-Gillis afkomstige band Neufchâtel. Als winnaars van de Rockrace 2017, die hun de niet al te minne titel “beste studentenband van Brussel” opleverde, is deze opkomende band klaar om ons Belgenlandje te veroveren met hun nieuwe EP. Vandaag lieten ze een voorproefje los op de wereld met de release van de single “Aliyah”. We verklappen het nu al, het is eentje  om je vingers bij af te likken.

“Aliyah” begint als een fantastische droom. Zwevend op de dromerige stem van zanger en gitarist Nelson Beumer en spacend op de riffs van Nelson en gitarist Colin Le Roux word je meteen meegezogen in de droomwereld van deze track. Het versnellend tempo en de zwaardere noten voorspellen niet veel goeds. Als een echte Icarus zweef je door de hemel maar je krijgt het steeds moeilijker om dat tempo aan te houden. Je wil dichter naar de zon, de warmte en het comfort maar net dat betekent je ondergang. Je droomwereld stort helemaal ineen en als een engel val je naar beneden. De climax wordt nu versnelt en de zuivere sound is helemaal verandert in dikke noise. De riffs worden heavier en je headbangt van ongeluk. Tot wanneer je de grond raakt. Het vertrouwde, zweverige en melancholische gevoel keert terug. Het vallen was dan toch niet zo slecht.

Hun gemeenschappelijke liefde voor psychedelische, duistere en pop muziek zorgt ervoor dat er iets unieks ontstaat tussen deze jongere twintigers. Als geen ander kunnen ze bepaalde emoties in je opwekken en nemen ze je zonder probleem mee op de “Aliyah” achtbaan van affectie, liefde en lust. Het teken dat deze Brusselaars zoiets voor elkaar kunnen brengen, toont niet enkel dat ze weten hoe ze goede songs moeten schrijven, maar ook dat we zeker moeten uitkijken naar dit opkomend talent. Wij kijken in ieder geval al uit naar het voorjaar van 2018 wanneer hun EP uitkomt. Voor de mensen die niet langer kunnen wachten: deze Brusselaars spelen op zaterdag 25 november op Backyard Sessions @ JC Puls in Ternat en net geen maand later op 20 december in Gent op Rebel Rebel.

Facebook / Site / Instagram

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Neufchâtel – “Eclipse”

Het kwartet uit Sint-Gillis dat zich Neufchâtel noemt brengt al sinds het begin van dit decennium materiaal uit, maar het was pas…
LiveRecensies

Neufchâtel @ Charlatan: "Loeiend strak laweit"

Na de release van hun single “Aliyah” en enkele loeiharde optredens in Brusselse zalen, was het uitkijken naar een passage van Neufchâtel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.