Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Neufchâtel – “Eclipse”

Het kwartet uit Sint-Gillis dat zich Neufchâtel noemt brengt al sinds het begin van dit decennium materiaal uit, maar het was pas hun ep Aliyah die hen vorig jaar op onze radar deed verschijnen. De groep brengt emotieve indierock met shoegaze- en stonerinvloeden die ons best kan bekoren. Vorige week kwam het blijde nieuws dat er een nieuwe release zit aan te komen, en vandaag mogen we leadsingle “Eclipse” exclusief aan jullie voorstellen.

Een donkere synth en een voorzichtige gitaarlijn openen “Eclipse”. Het nummer klinkt meteen erg mysterieus, iets wat de nachtelijke taferelen in de tekst alleen maar weten te versterken. De groep bouwt op en neemt gas terug in een vlekkeloze wisselwerking. Een headbangwaardige climax van jewelste—compleet met de nodige la-la-la’s—maakt deze geslaagde single compleet.

Op basis van “Eclipse” zijn onze verwachtingen voor de rest van Drenched alvast erg hoog. In een land waar groepen als Stake moeiteloos een schare fans weten te verzamelen, kan het maar een kwestie van tijd zijn tot ook Neufchâtel zalen uitverkoopt.

Drenched verschijnt op 25 september.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
LiveRecensies

Neufchâtel @ Charlatan: "Loeiend strak laweit"

Na de release van hun single “Aliyah” en enkele loeiharde optredens in Brusselse zalen, was het uitkijken naar een passage van Neufchâtel…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

PREMIERE: Nieuwe single Neufchâtel - "Aliyah"

Brussel lijkt steeds meer en meer het epicentrum te worden van een nieuwe beloftevolle generatie van muzikanten. Niet enkel de hiphop scene…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.