Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single The Girl Who Cried Wolf – “White Noise”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single The Girl Who Cried Wolf – “White Noise”

De leden van The Girl Who Cried Wolf hebben de laatste tijd veel gewerkt in de studio, maar nu heeft de groep opnieuw een beetje meer van haar wereld ontsluierd. Wie de Antwerpse band al een tijdje volgt, zal vast en zeker weten hoe duister die wereld wel kan klinken. Op hun nieuwe single “White Noise” is dit niet anders, want ook hier zetten de muzikanten een nieuwe stap in hun sinister geluid.

“White Noise” is veel meer dan de titel zou vermoeden. De band laat namelijk weer zijn grootsheid klinken dankzij de gedetailleerde en rijke opbouw van hun muziek. De instrumentatie is namelijk zo vernuftig samengesteld dat er een maximum aan spanning wordt opgebouwd. Lage tonen, obscure elektronische geluiden en galmende gitaarakkoorden drijven over het sterke drumwerk en gaan in symbiose met Heleen’s stem. Zoals verwacht klinkt deze opnieuw bijzonder intrigerend, doorleefd en mysterieus. De band geeft bijgevolg de bevreemdende sfeer van verwrongenheid en machteloosheid niet alleen sterk weer op muzikaal vlak, maar ook op tekstueel vlak. Wanneer het nummer wentelt in een climax van etherische, maar snijdende gitaren, klinkt dit nooit geforceerd. Dat is wat ons betreft één van de grootste sterktes van The Girl Who Cried Wolf. Ze zijn altijd hoorbaar aan het experimenteren, maar ze laten voornamelijk de puurheid in hun muziek spreken.

The Girl Who Cried Wolf komt in 2018 met een nieuw album naar buiten.

Bekijk zeker ook de video die Heleen Destuyver (de zangeres van de groep) geregisseerd en gemonteerd heeft. Het biedt dankzij de onschuldigheid van het kind een bizar contrast, maar weet net zozeer de bevreemdende ongemakkelijkheid in hun muziek te onderstrepen.

Facebook / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LCD Soundsystem - "new body rhumba"

Dansmuziek saai? Dan ben je duidelijk LCD Soundsystem uit het oog verloren (of je moet ze nog leren kennen). Door hun comeback…
LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 20/09 @ JH Wollewei (Turnhout)

Gisterenavond vonden de eerste selectierondes plaats van het nieuwe kansen- en podiumparcours Sound Track. We waren op alle locaties aanwezig om nieuw…
AlbumsRecensies

The Girl Who Cried Wolf - A(R)MOR (★★★): mysterieus en meeslepend

Met A(R)MOR bracht The Girl Who Cried Wolf haar tweede plaat uit, na het goed onthaalde debuutalbum Ruins. De vijfkoppige Belgische band presteerde de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.