Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Customs – “In Gloom”

Customs veroverde in 2009 het hart van menig Vlaming met hun eerste single “Rex”. Genoeg om verscheidene weken koning van De Afrekening te zijn. Een extra cadeau voor de luisteraars was de typische eighties stem van Kristof Uittebroeck. Degene die eigenlijk eerder per toeval de stem achter de band werd nadat de oorspronkelijke zanger, net voor de opnames van plaat Enter The Characters, uit de groep gezet werd. Het resulteerde in een uitstekende plaat dansbare eightiesrock waarin Joy Division nooit echt weg te denken was.

Na vier jaar stilte brengt de band in februari hun vierde album uit. Voorproefje van de nieuwste telg is single “In Gloom”. Vergeet de snerende gitaren en catchy refreinen. Customs komt met een vers facet aan geluiden dat misschien wel nog dichter aanleunt bij de jaren ’80 dan al het geval was. Duistere elektronische geluiden overvloeid met dramatische teksten, de somberheid in woorden wordt geflankeerd door de kracht van dreigende elektronica. Het brengt alles samen tot een uitstekende eerste single en maakt ons enorm benieuwd naar alles wat volgt.

Het nieuwe album MAGIK ligt op 23 februari in de rekken. In afwachting laten we onze maten nog eens nameten zodat ook wij, net als de band, strak in het pak op de festivalweide staan komende zomer.

Website / Facebook / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

We Are Scientists – Huffy (★½): Te veel stijlen, te weinig chemie

Recht uit New York komt We Are Scientists af met hun nieuwe langspeler Huffy. De band die het pad der indierock al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dry Cleaning - "Scratchcard Lanyard"

De laatste aanwinst voor het alternatieve indielabel 4AD heet Dry Cleaning, een Zuid-Londens kwartet dat frisse en interessante postpunk brengt. Ze verklaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Future Islands - "Moonlight"

In de aanloop naar hun zesde studioalbum As Long As You Are liet Future Islands een derde single “Moonlight” op de wereld los. Net…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.