Albums, Recensies

Isadore – Isadore (★★★½): Een laaiend vuurtje

Isadore, een indieband uit Leuven, klinkt voor velen onder jullie misschien nog niet zo bekend in de oren. De twee dames zijn begonnen als akoestisch duo in 2016 en brachten nummers uit zoals “Blood On Your Hands” en “Fades”. Ze stonden bekend om hun melancholische nummers, die een gevoelige snaar bij het publiek wisten te raken. In 2017 werden ze vervolledigd door een gitarist en een drummer, waardoor de band meteen wat meer pit kreeg. Verschillende evenementen in Leuven hebben ze muzikaal ingekleurd, maar ook op Suikerrock en Leffingeleuren waren ze te zien. Na een drukke zomer, zijn ze er nu met hun aller eerste EP en wij zijn onder de indruk!

“Come Again” is de opener van hun EP. Het nummer begint met een leuk gitaardeuntje, gevolgd door een krachtige baslijn, Joannes impressieve stem en een drumpartij die het tempo er in houdt . Dit alles tovert meteen een glimlach op ons gezicht, omdat we duidelijk kunnen zien dat Isadore een nieuwe weg is in gegaan. Het eerder timide karakter, maakt plaats voor degelijke nummers met een vollere sound. Echte girlpower! Of mogen we dat niet zeggen nu er ook twee mannen bij zitten?

Stilte na de storm, dit gevoel krijgen we bij “Empty Cases”. Er hangt een exotische sfeer, door het zwoele gitaarspel, ondersteund door percussie zoals de tamboerijn en de güiro. Bij “Puppet” valt vooral Joannes stembereik op. Ze beheerst zowel de laagte als de hoogte, wat voor een dynamisch geheel zorgt. Het nummer zou een goede soundtrack zijn voor een nieuwe dramaserie.

Als we dan toch één favoriet moeten kiezen uit de zes nummers op de EP, gaan we voor “Rover”. We zien onszelf al zitten, tijdens een rustige zondagmiddag op café, met een zwaar biertje in de hand. Het iet wat mysterieuze begin, maakt snel een wenteling naar een energiek nummer, waarop we zelfs een dansje durven te placeren.

We kunnen nu dus wel zeggen dat Isadore gegroeid is. Hun EP, die op 19 november uit komt, is een samenhangend geheel dat technisch goed in elkaar zit en toch over voldoende variatie beschikt. Voor wie deze jonge band in het echt eens wil bewonderen, is het zondag 19 november in de Libertad in Leuven te doen. Wij zijn alvast benieuwd of ze live even goed zijn!

Facebook / Instagram / YouTube

14 november 2017

About Author

Lies Van Mechelen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief