Nieuwe singles

New Fall Festival Düsseldorf: onze tips.

Nieuwe singles

New Fall Festival Düsseldorf: onze tips.

Tussen 16 en 19 november vindt het New Fall Festival in Düsseldorf plaats. Anders dan andere festivals, gaan de optredens op New Fall door op allerlei unieke locaties doorheen de stad. Onder deze locaties vinden we de Johanneskerk en de Opera. Ze pakken uit met een hele boel indrukwekkende namen (Thurston Moore, Glen Hansard…) Ook onze beer is volgende week aanwezig, en hij nam al even de tijd om zijn tips op papier te zetten.

Vrijdag

Sophia (Johanneskerk)

Robin Proper Sheppard is de brains achter deze melancholische indieband. Sheppard treedt op in allerlei bezettingen, zowel alleen met enkel gitaar als met band (soms zelfs met strijkers.) Sophia maakt introverte, trieste, trage songs die gaan over eenzaamheid, doodgaan en liefdesverdriet. Mensen die fan zijn van eerder melancholische muziek zitten hier zeker op hun plaats.

Tom Odell (Tonhal)

Aan Tom Odell hoeven we niet veel woorden vuil te maken, wie kent hem immers niet? Na 5 jaar geleden zijn televisiedebuut gemaakt te hebben bij Jools Holland kwam hij met een knaller van een eerste EP op de proppen. De single waarmee hij wekenlang de hitlijsten bezette, “Another love”, klinkt quasi niemand nog onbekend in de oren.

Sudan Archives (Me and all Hotel)

“Een mix van avant-garde experimenteel en ’90’s R&B”, zo lezen we op de site van pitchfork. Gewapend met enkel haar stem, viool en loopstation brengt deze 23-jarige Brittney Denise Parks een hele resem aan stijlen in een interessante mix. Haar debuut-EP gooide reeds hoge ogen, wij zijn alvast benieuwd naar haar liveperformance!

Zaterdag

Glen Hansard (Tonhal)

Met voorprogramma’s als dat van Eddie Vedder, blijkt deze Ierse singer-songwriter niet slecht te boeren! Zowel met bands als The Frames en Swell Season als solo gooit Hansard hoge ogen. Zijn tweede LP, Didn’t He Ramble, wordt zelfs bekroond met een Grammy-nominatie. Reden genoeg om een kijkje te komen nemen!

Kensington (Robert-Schumanzaal)

Kensington, Nederland’s lievertje, mocht niet op de affiche van New Fall ontbreken. Eind oktober 2016 releasen de Nederlandse rockers Control, een plaat die binnen de 24 uur beloond werd met een gouden plaat. Rond dit album planden de Nederlanders een tour door een groot deel van Europa, Düsseldorf mocht niet ontbreken. De afsluiter van hun tour in de Amsterdam Arena (juli 2018) verkocht binnen de dag 40.000 van de 51.000 beschikbare tickets, een buitenkans dus!

Thurston Moore (Johanneskerk)

Met Thurston Moore haalde New Fall dé prijsduif van formaat binnen. Gekend bij het grote publiek als een van de mede-oprichters van Sonic Youth heeft Moore echter ook een indrukwekkende palmares als soloartiest. Op zijn nieuwste album Rock ’n Roll Consciousness stapte Moore af van de punky politiek geladen muziek en trekt hij volop de kaart van de psychedelica. Wij zitten alvast te watertanden!

Website//Facebook

 

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore - "Rewilding"

Voor de mensen bij wie de naam Thurston Moore niet onmiddellijk een belletje doet rinkelen, kunnen we kort meegeven dat de man…
LiveRecensies

Tom Odell @ De Roma: Tranenkeizer met durf

Het was sturm en drang voor de poorten van De Roma, en daar was één man voor verantwoordelijk: Tom Odell. Waar de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.