Albums, Recensies

So Long, So Long – Did You Come Far (★★★): Weifelen tussen zomer en herfst

So Long, So Long is een indierock band uit Hasselt. Eind vorig jaar lieten ze de single “Silhouette” los op het publiek, vandaag komen ze met hun debuut EP Did You Come Far. Zanger Van Cruchten, oorspronkelijk gestart als folkse singer songwriter, liet de band uitdeinen tot een vijfkoppig ensemble.

Opener “I Will Be Gone” brengt een blits, zomers nummer dat je de temperatuur buiten even doet vergeten. Een catchy gitaarrif in combinatie met de strelende stem van zanger Van Cruchten zorgt voor een ideale mix van harmonie en dansbaarheid. Verder op het elan “Time Of Wearing Sandals”, doet ons vermoeden dat de EP in een fout seizoen uitkomt. Een nummer waar je je het zand tussen je tenen kan inbeelden. Net nu de zomer verdwenen is, brengt So Long, So Long nummers die vlekkeloos over de zeebries heen zouden klinken. Een vleugje Angus Stone verrijkt met een sprankje Ben Howard, alles klinkt vaag herkenbaar, maar laat net dat de sterkte zijn van de nummers.

“Sophia (Did You Come Far)” en “Mississippi River” zorgen voor een aanpassing van landschap. De stralende zon wordt uitgewuifd, in de plaats komen vallende bladeren. Een omgeslagen sfeer waar de band zijn tragere kant toont met nummers die afzonderlijk wel goed klinken, maar ons op deze EP toch terug doen hunkeren naar het enthousiaste begin van Did You Come Far. Gelukkig komt na regen altijd zonneschijn. Afsluiten wordt gedaan met het al uitgebrachte “Silhouette”. Zonder twijfel het nummer dat het meest indruk maakt en toont dat deze band wel wat in zijn mars heeft.

Did You Come Far is een EP waar So Long, So Long twee gezichten toont. Nog wat op zoek naar zichzelf, maar wel klaar om hun horizon te verbreden. Als je de band dit jaar nog aan het werk wilt zien, op 25 november zijn ze te vinden op Vospop in Bree.

Facebook

11 november 2017

About Author

Kevin Claerhout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief