LiveRecensies

Felix Pallas @ AB Club (Ancienne Belgique):  De ruimte in…

Enkele weken geleden stond Simon Nuytten nog in een uitverkocht Sportpaleis, maar nu staat hij in de veel kleinere en gezelligere AB Club met zijn side-project Felix Pallas. Hun set in de AB is meteen ook de aftrap voor de kleine clubtour die hen doorheen Vlaanderen brengt. In 2015 deed de band nog mee aan De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, maar anno 2017 kwam de definitieve doorbraak met als kers op de taart een optreden op Pukkelpop. Ze speelden in de AB een set die vooral op muzikaal vlak wist te overtuigen.

De opener van de avond was Le Manou, het project van de West-Vlaamse Manou Maerten. De in Durbuy opgegroeide zangeres toonde dat ze heel wat in haar mars heeft. Zowel vocaal als qua sound wist de set te overtuigen en toonde de jongedame dat ze klaar is voor groter werk. Haar set was zowel intiem als bombastisch en dat weerspiegelde zich ook in haar band. Naast al de elektronisch instrumenten was er ook een cello, die perfect bij de muziek paste. Le Manou moet je met ander woorden zeker in de gaten houden.

Felix Pallas begon hun set met een zeer boeiende, lange intro die samensmolt met het wondermooie “Rakata”, dat voor de gelegenheid nog fragieler klonk, maar af en toe overstemd werd door de veel te luide drum. De vier mannen leken echter een beetje verloren, maar vanaf “Regret It” werd dat beter. Ironisch genoeg was tijdens “Controls” pas echt alles onder controle en kwam er eindelijk wat vaart in de set. Vanaf dan ging het in één stijgende lijn naar boven en bewees de band dat ze zeer strak kunnen spelen.

We geraakten stilaan in hogere sferen en de nieuwe single “Bad News” gaf nog eens een laatste duwtje in de rug. De aanwezige fans konden de nieuwe single al goed meezingen en genoten met volle teugen. De ’90s classic “I’ve Been Thinking About You” kreeg een zeer geslaagde Felix Pallas make over en bracht het publiek moeiteloos aan het dansen. Ook hun grootste hit “Similiarities” blonk live uit en toonde dat ze in de afgelopen maanden als band enorm gegroeid zijn.

Frontman Simon Nuytten vroeg of er iemand in het publiek was die niet houdt van ballades, maar er gingen amper handen in de lucht. Dat het publiek hun ballade wel kon smaken, werd duidelijk na de song doordat de groep een luid applaus kreeg van het publiek. Na de mooie ballade was het de beurt aan”Brotha”. De song kende echter een valste start waarbij we even met onze voeten terug op de grond belandden. De fout werd meteen terug goed gemaakt door een fenomenale instrumenteel stuk. Bisnummer “Curse” sloot de avond af en zorgde voor een laatste, prachtige ruimtevlucht.

Felix Pallas besloot geen simpele backdrop te gebruiken voor hun show, maar hadden een gigantische zilveren planeet op de achtergrond. De instrumentele stukken waren muzikale hoogvliegers en ook frontman Simon Nuytten was goed bij stem. In het algemeen kan je het concert makkelijk vergelijken met de ruimtevaart. Sommige raketten vliegen meteen de lucht in, andere raketten hebben soms wat tijd nodig om op te stijgen. Als Felix Pallas nog iets meer aan hun set sleutelt, kunnen ze definitief de lucht ingaan en wie weet op welke planneet ze dan terechtkomen!

Setlist:

Rakata
Regret It
Controls
Bad News
I’ve Been Thinking About You (Londonbeat cover)
254T
Similarities
Ride
Brotha

Bis:

Curse

1835 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Goose (US) @ Ancienne Belgique (AB Club): Zweven en vliegen

Als je de naam Goose hoort, dan denk je als Belg spontaan aan onze landgenoten met de Belpopklassieker “Synrise”. Sinds enkele jaren…
LiveRecensies

RORI @ Ancienne Belgique (AB Club): Veelbelovende toekomst

Soms heb je niet meer nodig dan een sterke song om je carrière van de grond te krijgen en zo geschiedde het…
LiveRecensies

Westerman @ Ancienne Belgique (AB Club): Allerminst angstaanjagend

Het verhaal van Westerman is er eentje dat vele landen omarmt. De man uit Londen maakte zijn debuutalbum in eigen land, waarna…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.